Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Egenskapene til Biodiesel Fuel

I dagens verden, har nye drivstoff alternativer fanget oppmerksomheten til regjeringer rundt om i verden, takket være forurensning og finiteness av fossilt brensel. Blant andre alternativ er biodiesel, som har potensial til å fungere som en fornybar og renere alternativ drivstoff. Selv om biodiesel er ennå ikke en drivstofftype tilgjengelig på en massiv skala, som i 2010, en dag det kan bli vanlig. Vegetabilsk olje

Selv om biodiesel kan være assosiert med ordet "diesel", som refererer til en ikke-fornybar energikilde kommer fra fossilt brensel, er biodiesel kilde noe annet: vegetabilsk olje. Den vegetabilske olje er produsert fra flere forskjellige typer avlinger, inkludert soya, safflorolje, solsikke, raps og. Hver kan produsere flere liter drivstoff per acre. Den resulterende vegetabilsk olje omdannes til biodiesel gjennom en kjemisk prosess som resulterer i etylester eller metyl. Den resulterende produktet er så lik diesel som den kan kjøre en dieselmotor.
Kjemi

På et molekylært nivå, er biodiesel laget av lange fatty- syre kjedene. Hver fettsyrer kjeden har en alkohol knyttet til den. Biodiesel drivstoff blir produsert ved en kjemisk reaksjon mellom metylalkohol (eller etyl-alkohol) og den vegetabilske olje, en reaksjon katalysert av slike stoffer som kaliumhydroksyd og natrium-hydroksyd. Selve kjemisk prosess for å konvertere vegetabilsk olje til biodiesel drivstoff kalles transesterification.
Og redusert slitasje Utslipp

En av de viktigste fordelaktige kvaliteter av biodiesel brensel er dens mangel på slipende effekter på dieselmotorer. Selv lave tilsetninger av biodiesel lagt til vanlig diesel produsere en økt smøring i motoren. Over tid vil dette redusere slitasje, og forlenger levetiden til motorene.

I større byer over hele verden, en av de store bekymringene er giftstoffer som slippes ut i omgivelsene, som i noen områder har ført til sur nedbør . Tester utført av US Department of Energy på blandinger av diesel og biodiesel drivstoff viser at alle utslipp, med unntak av lystgass, er redusert.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134408.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff