Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Effekten av etanol på Auto Engines

Etanol er en alkohol drivstoff som er kjent for å redusere utslipp når det brukes i biler. Siden 1980 har mange sjåfører fylt sine tanker med en 10 prosent etanol blanding drivstoff. Etanol høye oktantall betyr bedre motorytelse i moderne biler. Etanol resulterer i færre miles per gallon enn bensin, men med en 10 prosent blanding, er forskjellen ubetydelig. Moderne Auto Motorer

Kjøretøy gjort etter 1980 er designet for å være kompatibel med etanol blanding brensel. De datastyrte kontroller i dagens biler optimalisere ytelsen til en motor med etanol. Når bensin med etanol eller andre tilsetningsstoffer erstattet bly gass i 1980, var det noen problemer. Filtre ble tett som innskudd fra blyholdig bensin ble spylt ut av drivstoffsystemet. I dag, ikke dette problemet oppstå. Mange av disse problemene med etanol-blanding brensel har historisk skjedd i motorer produsert i 1980 eller tidligere, eller kan skyldes andre kjøretøy problemer.
Høy Etanol blandinger

Fuel blander med høyere enn 10 prosent etanol har en større sjanse for å forårsake problemer i dagens moderne vanlige bilmotorer. Flex fuel motorer er designet for å håndtere opp til en E-85 blanding, som inneholder 85 prosent etanol og 15 prosent bensin. De fleste stater har minst noen bensinstasjoner hvor E-85 er tilgjengelig, men det er mest vanlig i Midtvesten. Racerførere kan bruke 100 prosent etanol eller annen høy blanding, men bilens motor er spesielt designet for høy alkoholprosent. En høyere-enn-10 prosent mix er ikke anbefalt for et kjøretøy uten flex fuel motor. De som er usikker bør sjekke sine bilens manual for å finne ut hva blander er akseptabelt.
Små motorer
p Det er noen debatt om hvorvidt etanol er trygt for små motorer som finnes i gressklippere, båter eller snøscooter. Ifølge Renewable Fuels Association, er etanol godkjent for bruk i de fleste små motor maskiner, rapportering god ytelse og ingen funksjonsfeil. Men ifølge en 2008 artikkel av American Public Radio markedsplass, ved hjelp av en alkohol-blanding drivstoff med mer enn 10 prosent etanol forårsaker små motorer for å bryte ned raskt på grunn av den høye varmen av brennende alkohol. Med økningen av høyere blanding drivstoff på bensinstasjoner, mange forbrukere er ikke klar over forskjellen mellom en E-10 eller E-20 blanding, særlig hvis begge er tilgjengelig ved pumpen. Til syvende og sist, er 10 prosent drivstoff (E-10) trygt for små motorer, men ikke større blander.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134191.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff