Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Alternative drivstoff for Motorbåter

The Earthrace powerboat sette verdensrekord for circumnavigating verden i 2008, og det gjorde det med 100 prosent alternativ energi uten karbonutslipp. Alternative energikilder for motorbåter er levedyktig. De viktigste valgene er vegetabilsk olje, biodeisel, og brenselceller. Hvert alternativ har ulike fordeler og ulemper, men alle bidra til renere motorer og mindre avfall i havet og atmosfæren. Vegetabilsk olje

Båteiere kan få gratis brukt vegetabilsk olje fra frityrgryter av restauranter og fastfood-kjeder. Brukere må først varmes dette drivstoffet når det brukes i motoren, særlig hvis det er nytt vegetabilsk olje i motsetning til bruk, som må ha filtrering. Det er to systemer for å legge varme til oljen for å redusere viskositeten. En er å blande den vegetabilske olje med en fortynning middel, slik som terpentin eller parafin. I det andre alternativet, starter et drivstoff enn vegetabilsk olje for motoren, og når tilstrekkelig varme utvikles for å tynne vegetabilsk olje, benytter motoren utelukkende vegetabilsk olje. Begge alternativene tilbyr billig-til-gratis drivstoff med den største ulempen blir varme eller tynning agent du må legge til.
Biodiesel

Biodeisel er en diesel produkt laget med syntetiserte ingredienser og grønnsaker. Drivstoffet brenner renere enn petrodiesel og bruk av drivstoff etterlater ingen karbonutslipp. Dette er fordi grønnsakene som brukes i å lage drivstoff suge opp de forbrente CO2. Men dyrke grønnsaker og transportere dem innebærer å bruke opp energien. Det andre problemet med biodiesel er den vil bryte ned crud bygget opp i motoren. Dette gir en god rengjøring til drivstoff linjer og andre motordeler, men det sender alt som useriøs til filtrene, som brukerne må endres ofte.

Fuel Cells

Hydrogen brenselceller kombinerer oksygen og hydrogen for å produsere elektrisitet. Vanndamp er det eneste biprodukt. Så bruk av drivstoffet er ekstremt slag på miljøet. Brenselcellene lade på hydrogen dispenserer stasjoner. Brenselcellene også har ingen bevegelige deler, så det er få mekaniske feil som trenger oppmerksomhet fra en båt mekaniker. Ulempen er at teknologien er fortsatt dyrt å produsere, og ladestasjoner er få og langt mellom. Disse cellene er det meste på testbåter, pilot programmer og privat eller offentlig finansiert eksperimentelle prosjekter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134257.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff