Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Fordelene ved å bruke hydrogen som drivstoff

Hydrogen består av mer enn 75 prosent av miljøet, men det oppstår hovedsakelig i forbindelse med andre elementer, påpeker Hærens universitetet ut. I sin rene eller fri tilstand, er hydrogen, et nyttig brensel, med betydelige fordeler i forhold til petroleum-baserte brennstoffer - det er fornybar og ikke-forurensende, er den mest tallrike element på jorden, og den har høyere energitetthet. Hydrogen som en primær drivstoff ville eliminere avhengighet av utenlandske kilder til drivstoff. Forurensning Gratis

Hydrogenforbrenning produserer kun vann som et biprodukt. Hydrogen genererer energi uten å slippe klimagasser eller forurensende partikler, ifølge Hydrogen Energy Center. Vann er det eneste biprodukt fordi hydrogen, for å være i sin rene form, ikke inneholder noen karbon molekyler, som er knyttet til produksjon av karbonmonoksid under fossil forbrenning, melder plass vitenskapsmannen Dr. Mark Looper Ph.D. på nettstedet Uncle Mark Alternative fyllestasjonen.
fornybar og Rikelig

Hydrogen gass kan produseres fra metan, bensin, biomasse, kull eller vann, men hver og en av disse kildene bringe svært forskjellige mengder forurensning, ifølge Hydrogen Energy Center. Den eneste forurensning uten hydrogenkilden er vann, som også er den mest tallrike. En enkel prosess som kalles elektrolyse kan frigjøre hydrogen fra vann. Fornybare energikilder, slik som vind og sol lys, kan brukes til å gi strøm til utstyr, kalt elektrolysørene.
Høy energitetthet

Hydrogen har en høyere energitetthet enn oljebaserte drivstoff, noe som betyr at den leverer mer energi per volum enn bensin, diesel eller parafin, ifølge Hærens University. Hydrogen er den letteste naturlig forekommende element, og den inneholder høy energi kjemiske bindinger. Hydrogen skaper dobbelt så mye energi som naturgass, og nesten tre ganger mer når sammenlignet med bensin.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/133929.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff