Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hvordan evaluere Automobile Fuel Propulsion System Technologies

Bekymringer, virkelige eller innbilte, over bruken av fossilt brensel og deres minkende forsyninger, igjen reelle eller produsert, har ført til en reell, økt innsats mot å finne og utvikle alternative drivstoff bil fremdriftssystem teknologi . Bak dette nylig tilført innsats er en blandet brygg av stigende bensinpriser, økte avhengighet og regulatorer som i det minste vil redusere sentralisert kontroll over de nasjonene som sitter på de fleste av verdens oljeforsyning. Utvikling av nye system teknologier sammen med redusert forbruk er de to store utstikkerne i en plan for å oppnå disse forbedringene. Nøye vurdering underveis er avgjørende. Instruksjoner
en

vurdere de samfunnsmessige konsekvensene av drivstoff fremdrift-teknologi. Identifisere potensielle måter dens utvikling kan skade og bidra til samfunnet i form av energi uavhengighet, sikkerhet, arbeidsplasser tapt og arbeidsplasser skapt. Utvikle realistiske, gode løsninger som adresserer og løse potensial for skade.
2 Environmental bevaring bør være kjernen i enhver ny teknologi.

Vurdere miljøpåvirkning pådratt utvikling av teknologien. Betrakt dens potensielle virkning på ozon, f.eks. Mål luften giftstoffer den nye teknologien kan produsere så tett som mulig. Se på brenselssyklusstater utslipp produsert av produktet eller prosessen.
3

Undersøke de langsiktige effektene drivstoff teknologien kan få. Anslå hvor mye av hvilken ressurs som forbrukes av teknologi, og vurdere reduksjon eller økning av fossilt drivstoffbruk forårsaket av teknologi.
4 Hvis massene ikke kan få tilgang til og bruke den i lengre perioder av gangen, er det ikke levedyktig.

Fullføre en bærekraftig profil som en del av evalueringen. Beregn estimater av mengder av nødvendige materialer tilgjengelig og de tilhørende kostnadene ved å behandle dem til brukbar drivstoff. Projisere antall biler det kan betjene og hvor lenge. Svar på levedyktighet problemet først, så det er en av de største bekymringer for noe alternativ drivstoff kilde.
5

Se på infrastrukturkostnader for masse levering av drivstoff til forbrukende publikum. Ta hensyn til lagring, transport, sikkerhet og beskyttelse av produktet. Se i beregningene gjøres for å anslå produksjon, og vurdere hvordan den nye type drivstoff vil bli priset når alle de omkringliggende utgifter er summert. Kan det være priset slik at publikum kan ha råd til å fordøye det?
6 Enhver ny teknologi som skaper en økonomisk belastning for forbrukeren vil ikke bli lett akseptert.

Ta hensyn til eventuelle nødvendige endringer i biler den nye drivstoff kilde kan kreve. Ikke kast bort penger, tid og krefter på typer drivstoff som vil nødvendiggjøre omfattende, Chancy og dyre drivstoffsystemet overhalinger på eierens bekostning bare for å være i stand til å bruke drivstoffet.
7

Prosjekt bilen ytelsen påvirkes av det nye produktet. Se på fordeler og ulemper å være avledet fra det nye drivstoffet. Vurdere virkningen på bilens ytelse og kjøreområdet i miles per gallon eller annen måling.
8 Ny teknologi levering er et stort hinder.

Tenk leveringsmåte for kjøretøyet. Forutse nødvendige justeringer og nye fremdriftssystemer drivstoff kilde kan kreve. Adressere alle relaterte tekniske problemer for kjøretøy forbruk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/133995.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff