Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Metanol som drivstoff additiv

Med bensin reduseres som en naturressurs, er forskere på jakt etter andre drivstoff for tyngre kjøretøy. En av disse drivstoffene, kalt metanol, er lagt til bensin og har både fordeler og ulemper. Definisjon

Metanol er en type alkohol. Mens etanol (en mer populær alkoholholdig drivstoff) er avledet fra korn som mais, er metanol laget av tre, kull og naturgass.
Sikrere

Metanol brenner ved en lavere temperatur enn bensin fordi den bare består av en kjemisk (i motsetning til bensin, som er sammensatt av flere). Dette gjør et kjøretøy med både bensin og metanol tryggere ved en ulykke fordi metanol vil avta brenne.
MPG og Power

Sammenlignet med bensin, Metanol har omtrent halvparten av energien. Dette betyr ikke at den har mindre effekt, men at det blir færre miles per gallon. Metanol blandet med bensin vil ha lavere MPG enn ren bensin.
M85

Nyttekjøretøy ikke kjøre på ren metanol. Modifiserte biler, kalt fleksible drivstoff kjøretøyer (FFV), operere på en 85 prosent metanol og 15 prosent bensin mix.
Drivstoff stasjoner

Foreløpig kan få biler kjøre M85 og få stasjoner tilbyr blandingen. Kanskje dette vil endre seg i fremtiden, men inntil da M85 biler kan virke upraktisk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134255.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff