Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hvordan påvirker Kjøretøy det Carbon Footprint?

En carbon footprint er et mål på mengden av klimagasser som slippes ut av bilen, huset eller bedriften. Du kan bruke den til å måle den direkte effekten av alle de elementene du bruker. Biler er beskyldt for en betydelig del av klimagasser og dermed klimaendringer. Som bekymring over klimaendringer vokser, blir mer effektive alternativer dukker opp for å redusere karbonutslipp. Carbon Footprint

Carbon fotavtrykk er vanligvis beregnet for enkeltpersoner, husholdninger eller bedrifter. Du kan beregne mengden av karbondioksid (CO2) for de enkelte deler av din livsstil, for eksempel ditt hus, bil eller motorsykkel. Hvilken type kjøretøy du kjører, samt hvor mye du kjører den, påvirker antall tonn karbondioksid slippes ut i atmosfæren ved den bilen. Det er mange online kalkulatorer for å hjelpe deg å avgjøre denne eksakte beløpet (se Ressurser).
Klimakvoter

Når du kjøper klimakvoter, du kjøper "kreditt" for karbonutslipp du produserer i ditt hjem, bil eller virksomhet. Ved å kjøpe disse kredittene, er du finansiering en prosess som er å spare karbonutslipp et annet sted. For eksempel kan du kjøpe kreditter som vil gå mot produksjon av vindkraft eller treplanting. Denne prosessen er en god start, spesielt for bedrifter å se klimaendringer som en økonomisk levedyktig fokus.

Livssyklus

livssyklus er en del av beregning som ofte blir oversett når man skal avgjøre en karbonutslipp. Effekten på karbonutslipp er betydelig høyere når du legger i hele livssyklusen til bilen. Ifølge forskere ved University of California Berkeley, går carbon footprint opp 40 prosent for biler, 30 prosent for fly og dobbeltrom for tog når livssyklus er tatt i. Livsløpet av et kjøretøy inkluderer faktorer som produksjonsprosessen, elektrisitet produsert fra kullfyrte kraftverk, og svovelutslipp.
Air Travel

kondensstriper kan ikke inngå i karbonutslipp effektene av flytrafikken. Kondensstriper er opprettet fra varmen slippes ut fra fly eksos. De smelter iskrystallene i den øvre atmosfære, og derfor kan øke oppvarmingen på grunn av redusert refleksjon av sollys ved de krystaller. Dessuten er evnen til å fjerne CO-utslipp som produseres av hver type kjøretøy en faktor som kanskje ikke er blitt vurdert. Ground reise produserer utslipp som kan være lettere å rense ut av luften enn de fra fly. Planes produsere karbonutslipp i stratosfæren som er vanskeligere å håndtere.
Forebygging /løsning

mer effektiv bilen er, eller jo mindre du kjører den, jo mindre vil det øke din carbon footprint. Jo mer sant dette blir med hver enkelt, jo mindre totale karbonutslipp vil bli. Denne effektiviteten må brukes på produksjonsprosessen så vel for det å virkelig gjøre en samlet positiv effekt. Det er mer effektive kjøretøy alternativer tilgjengelig hvert år, inkludert hybrid og elektriske biler, hydrogen makt og biodiesel drivstoff.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134295.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff