Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Ulemper av hydrogenbiler

Siden sin oppfinnelse, har bensin biler blitt den mest populære metoden for personlig transport i nesten alle deler av verden. Med skiftende brensel ressurser, derimot, har mange alternativer vært presentert de siste årene. Et slikt alternativ er de hydrogendrevne car.While hydrogenbiler tilby mange forskjellige fordeler, de forblir i tidlig eksperimentering og testing etapper. Selv om forskning er lovende, må ulempene ved regning, rekkevidde og sikkerhet skal overvinnes før hydrogenbiler er parkert i hver innkjørsel. Expense

En stor ulempe av hydrogenbiler er bekostning. Mens en infrastruktur er bygget for å produsere og foredle bensin over hele verden, ikke denne industrien ikke eksisterer for hydrogen drivstoff. Faktisk er hydrogen enn 400 prosent mer kostbart enn bensin til å produsere.

Skjønt hydrogen er et av de mest vanlige elementer på jorden, krever det meget høye mengder av energi til å bli gjort brukbare som drivstoff. I tillegg er komplekse lagertanker for å inneholde hydrogen drivstoff på biler trygt, videre legge til bekostning. Selv om teknologien kan gå videre for å gjøre hydrogenbiler levedyktig i fremtiden, dagens begrensninger gjør dem uoverkommelig dyrt for daglig bruk.
Range

En annen ulempe med hydrogenbiler er deres range. Nesten hver person i dag er vant til å kjøre flere hundre miles på én tank med bensin. Denne serien er sterkt begrenset på dagens hydrogenbiler. For tiden har et fullt drevet hydrogen bilen en rekkevidde på bare 100 miles eller mindre. Dette representerer en nær til en fjerdedel fall i området, sammenlignet med lignende bensin biler.
P Dette område begrensning skyldes det faktum at hydrogen tar mer plass enn bensin. For eksempel kan en bensindrevet SUV har en 20-liters tank. For å opprettholde den tilsvarende mengde energi, ville det samme kjøretøy trenge en overdimensjonerte 80-liters tank hydrogen. For å passe vanlige biler, må hydrogentanker holdes små, senke det totale område.

Safety

Hydrogenbiler har også den ulempen av å være utrygg under visse forutsetninger. Hydrogen er en meget brannfarlig gass, og kan lage en eksplosjon hvis store mengder er antent. I tillegg, er hydrogen som er lagret i flytende form ekstremt kaldt. Dette kan noen ganger føre til feil utformet ventiler for å fryse, som kan forårsake en tank over-pressurize og ruptur.

Hydrogenbiler er også utsatt for sikkerhetsproblemer etter kollisjoner. For å være trygg for daglig bruk, må de tanker som holder hydrogen drivstoff være sterk nok til å tåle trafikkulykker uten sprengning. Fordi hydrogenbiler er foreløpig bare i testing stadier, har de ennå ikke vist seg å være så trygg som tradisjonelle biler i krasj situasjoner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134167.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff