Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Ulempene ved å bruke vegetabilske oljer som drivstoff

Det høres ut som en god idé på papiret: Gå turen til bensinstasjonen og fylle opp med brukt vegetabilsk olje på ditt lokale stekt kylling restaurant. Mens det er ingen kylling restaurant infrastruktur på plass så langt for å lage drivstoff rask, enkel og problemfri gratis, kjører en dieselmotor på rett vegetabilsk olje (SVO) er mulig, og mange gjør det i mange år uten betydelige drivstoff relaterte problemer. Men det finnes ulemper også, så før du kjør på med Wesson, sørg for at du vet hva du gjør. Viskositet

Webster sier viskositet er "tendensen av en væske til å motstå kraften forårsaker at væsken til å flyte." I dagligdagse termer, er det en væske tykkelse, og vegetabilsk olje er desidert tykkere enn diesel. Dette fører til flow problemer i dagens direkte innsprøytning dieselmotorer, noe som resulterer i større dråpestørrelse og økt sprøyting vinkel, noe som fører til over-fukte motoren overflaten med drivstoff.
Carbon Innskudd

Overdreven karbon innskudd og kontaminering av motorolje både resultat fra SVO er høyere kokepunkt i forhold til diesel eller blandede biodiesel drivstoff. US Department of Energy studier viser langvarig bruk dramatisk reduserer motorens levetid på grunn av denne eiendommen. Den over-Wetting forårsaket av høy viskositet forverrer sot og smøring forurensning.

Katalysator Skade

Moderne rene dieselmotorer bruker katalysatorer og drivstoff feller. SVO er høyere kokepunkt fører metning av disse komponentene og kan forgifte katalysatoren med langvarig bruk.
Tette Fuel Pumper

Både økt viskositet og høyere kokepunkt av SVO føre til drivstoff pumpe tilstopping. Mens kortvarig bruk ble ansett effektive når det gjelder motorytelse og utslipp, ble langvarig bruk anses som en fare for holdbarheten av bensinpumpen og andre drivstoff systemkomponenter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134166.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff