Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hydrogen Fuel Cell Fordeler og ulemper

Brenselceller har potensial for ren, effektiv energi drevet av en av jordens mest vanlige elementer: hydrogen. Betydelig forskning er igangsatt for å overvinne de gjenværende hindringer for å gjøre dette løftet en realitet. Brenselceller kan en dag brukes på biler som en elektrisk strømkilde og også for å gi midlertidig eller permanent strøm. The Fuel Cell

En brenselcelle er et batteri som inneholder hydrogen og kombinerer den med oksygen i luften for å produsere elektrisitet. Biprodukt av den kjemiske reaksjonen er rent vann.

Den mest vanlige utforming av brenselceller bruker hydrogen-gass som er separert fra luft ved en polymermembran. En katalysator muliggjør kombinasjonen av hydrogen med oksygen, og membranen leder bort denne elektrisk ladning. Spenningen produsert i en enkelt celle er 1,16 volt, er slik at cellene sammen i stabler å levere høyere spenning.
Fordeler

Brenselceller kan brukes til å produsere strøm for en elektrisk motor, så vel som direkte produserer elektrisitet i stedet for en generator. I begge tilfeller lette de utskifting av en bensin-eller dieselmotor.

Brenselcellen produserer ingen klimagasser eller annen luftforurensning. Produktet fra den kjemiske reaksjonen er bare vann og en liten mengde varme. Produksjonen av hydrogen vil medføre noen forurensende stoffer, men disse er langt mindre enn det som produseres ved forbrenning.

Fordi drivstoffet er et materiale som er lett tilgjengelig, utgjør det noen problemer av energi og nasjonal sikkerhet, i motsetning til import av petroleum.

Effektiviteten av energi fra brenselcellen omdannes til kjøretøy bevegelse er så mye som 60 pecent, sammenlignet med om lag 20 prosent med bensinmotorer. Brenselcellen har den ekstra fordelen av å være helt stille.

Andre fornybare energikilder har noen av fordelene med brenselcellen, men de fleste er ikke så fleksible og bærbare. Selv med de siste fremskritt, er direkte bruk av solenergi fortsatt ineffektiv i forhold til brenselceller.
Ulemper

En stor hindring for utstrakt bruk av brenselceller er i lagring og fordeling av hydrogen. Hydrogengass er vanskelig å inneholde, og de fleste metoder legger stor vekt på et kjøretøy. Transport og utlevering gassen vil også kreve nye metoder. På grunn av sin flyktighet, vil sikringen av hydrogen alltid være et problem, og dette kan hindre offentlig aksept.

Drift av celler i meget kaldt vær er et problem, ettersom vann er alltid til stede i og rundt cellen .

tiden kostnadene for brenselceller er ikke konkurransedyktig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134168.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff