Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Problemer med Biodiesel

Som gasspriser økte i 2005 og 2006, folk begynte å se etter alternative drivstoff. En av de mer populære alternativene var biodiesel, som forbrukerne har vedvarende brukt. Utnytte naturlige planteoljer, er biodiesel i stand til å drive en bil så effektivt som petroleum-baserte dieselmotorer. Det finnes en rekke problemer med biodiesel, dessverre både for brukeren og for miljøet. Motorproblemer
p Det er en rekke problemer som brukere erfaring med bruk av biodiesel. Den vanligste problemet oppstår mens overgangen fra petrodiesel til biodiesel: tilstopping av dieselfilter. Biodiesel er et kraftig løsemiddel og vil effektivt rense motoren. I prosessen rester igjen av petrodiesels vil begynne sirkulerer i slike høye mengder at filteret tresko, ofte i løpet av få uker. Etter utskifting av filteret et par ganger, men bør motoren være ren, og dette vil ikke lenger være et problem.

Den nest vanligste problemet er gjennomgående med alle former for diesel. I kaldt vær, begynner det å gel. Petrodiesel er mer motstandsdyktige mot temperaturendringer enn biodiesel, og hvis du opererer i et kaldt miljø, er det best å bruke en blanding av bio-og petro. Dette vil senke temperaturen der på drivstoff gels, noe som gjør det mindre sannsynlig for motoren din til stall.

Annen bemerkelsesverdig problem med biodiesel er mindre vanlig, men langt mer alvorlig. Drivstoffet korroderer noen ganger gummislanger, som kan føre til drivstoff lekkasje og skader på omkringliggende motordeler. Sjekk gummi deler jevnlig for å sikre at de ikke blir ødelagt.
Landbruk Problemer

For å gjøre biodiesel et levedyktig alternativ til petroleum, må den være produsert i stor nok mengder for å støtte kravene til en global bil kultur. Problemet er at det ikke er nok dyrkbar jord til å gi både mat og drivstoff for å møte verdens behov. En studie utført av Storbritannias Energisystemer Enhet rapporterer at en masse konvertering av Englands jordbruksland til raps - den ideelle høst for biodiesel produksjon - bare ville erstatte opptil 4% av petroleum forbruk. Dette er fortsatt et forholdsvis stort 800 millioner liter hvert år, men ikke på langt nær nok til å dekke Storbritannias drivstoff krav.

Miljøproblemer

Selv om biodiesel avgir mindre karbondioksid (CO2) enn petroleum, er det ikke helt skånsom mot miljøet. Den største bekymringen er dens produksjon av nitrøse gasser (NOx), som den spyr i større mengder enn konvensjonelt drivstoff. I likhet med CO2, NOx bidrar til smog, sur nedbør og global oppvarming. De har også betydelige helse innvirkning på de som jevnlig utsettes for dem, inkludert astma, hjertesykdom og bronkitt. ​​

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/133928.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff