Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Typer Biodiesel Fuel

Biodiesel drivstoff er et miljøvennlig alternativ til petroleum diesel som kan brukes til å drive biler, lastebiler, anleggsmaskiner, båter og mye mer. Biodiesel drivstoff er laget av spiselige og ikke-spiselige vegetabilske oljeprodukter og animalsk fett. Noen avlinger dyrkes spesielt for fremstilling av biodiesel. Biodiesel er ennå ikke kommersielt tilgjengelig for publikum som det er fortsatt betydelig uenighet over mest etiske og kostnadseffektiv metode for å høste den. For eksempel, noen mennesker tror det er etisk galt å lage drivstoff for biler og lastebiler ut av ellers perfekt god mat som kan mate sultende barn et sted i verden. Dessuten er det ikke klart hvilken biodiesel kilde eller kilder få mest mulig forretningsmessig fornuftig å rettferdiggjøre de store investeringer som kreves for å utvikle teknologien som et rimelig alternativ drivstoff. Raps Biodiesel

Brassica napus, også kjent som raps eller raps, er en lys gul blomstring medlem av sennep familien. Raps biodiesel er den foretrukne lager for fremstilling av biodiesel drivstoff i det meste av Europa på grunn av dens høyere virkningsgrad og større utbytter enn andre alternativer som soyabønner. Ifølge William H. Kemp, forfatter av "Biodiesel Basics and Beyond," det er noe uenighet om bruk av rapsolje for å gjøre biodiesel på grunn av mengden av nitrogengjødsel som kreves for å modne planter. Dette resulterer i utgivelsen av en kraftig drivhusgass i atmosfæren, N2O, som er magnitudes sterkere enn enkel karbondioksid.
Alger Biodiesel

Alger er en high- gi kilde for biodiesel generasjon, men en av de største hindrene mot dens utvikling er økonomisk levedyktighet. Ifølge Ayhan Demirbaş og Muhammet Fatih Demirbaş, forfattere av boken "Alger Energy," det er stor debatt om hvordan man skal lønnsomt gården alger til å produsere biodiesel. Prosessen med å snu alger i olje er blant de beste fordi alger kan konvertere opptil 60% av massen til brukbar olje, noe som betyr mer drivstoff kan teoretisk gjøres per kvadratmeter plass som brukes over at av tradisjonelle avlinger. Men for at alger å virkelig bli en alternativ energikilde, må billigere og mer effektive prosesser skal utvikles.
Palm Biodiesel

Palm, palm kernel og kokosolje er spiselige oljer som kan utvinnes fra fruktene av palmer. Palm er en av de mest kontroversielle kilder for biodiesel fordi det også er en spiselig olje. Ifølge Julien Cribb, forfatter av "The Coming Famine», tilhengere av å bruke palmeolje for biodiesel hevder at den enorme mengden av monokultur palm gårdene som finnes i dag kan samtidig møte den verdensomspennende etterspørsel etter både biodiesel drivstoff og mat, men som menneskelige befolkningen vokser etterspørselen etter drivstoff og mat vil både øke, og mange føler at store monokultur oppdrettsvirksomheten er for økologisk skadelig å stole på.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134414.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff