Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Solar-og Electric-drevet bil Informasjon

Solar og elektriske biler er store miljømessige substitutter som potensielt kan erstatte tradisjonelle fossilt drivstoff-drevne biler. En solar bil utnytter energien fra solen for kjøretøy fremdrift, og en elektrisk bil kjører på batteristrøm. Begge teknologiene er i rask utvikling og stadig mer utbredt som alternative energiløsninger blir mer ettertraktet. Solar Car Design

Den nødvendige energien er levert av fotovoltaiske (PV) celler. Hundrevis av solceller er plassert sammen for å danne en matrise, som er montert på kjøretøyet solenergi. Den horisontale matrise ordningen er den mest brukte, det genererer den maksimale mengden av strøm for de fleste av dagen. Det er også svært liten kontakt med vinden - som kan skade celler -. Med denne ordningen
Solar Car Bruker

"Solartaxi," en sveitsisk prosjekt, er en av de få kjøresikre solenergi biler. Det er den første soldrevne kjøretøy som har fullført en tur rundt om i verden, går på tvers av 40 land. Bilen er utstyrt med en 6 meter bred solcellepanel.

Solar Car Begrensninger

En betydelig mengde solenergi kreves for å kjøre en solar kjøretøy, og dette stiller store begrensninger på utformingen. Hovedproblemet er at solceller må kunne utnytte sollyset, men mye av tiden er det ingen sollys tilgjengelig. Celler må lagre energi til bruk for tider som mangler sollys, men de teknologiske mulighetene i kraft lagring er fortsatt svært begrenset.
Electric Car Historie

Elektriske biler tilbake til rampelyset som følge av energikrisene 1970 og 80-tallet og har klart å holde seg i offentlighetens søkelys siden den gang. Den siste økonomiske nedgangstidene samt bekymring om global oppvarming har økt presset på bilprodusenter til å slutte å lage SUVer, som bruker mye drivstoff, og bytte til små, elektriske og hybrid biler. En slik umiddelbar respons til denne etterspørselen var kunngjøringen av utgivelsen av Chevrolet Volt i 2010.
Electric Car Batterier

avgjørende faktor i bærekraftig mobilitet gjennom elektriske biler er batteriet. Den enkle tilgjengeligheten av et langvarig batteri av høy effekt og kort ladetid til en rimelig pris vil hjelpe den elektriske bilen konkurrere med forbrenningsmotor biler. Selv om tiden fortsatt dyrere enn tradisjonelle biler, er elektriske biler raskt blir mer overkommelig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134282.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff