Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Ulike Motors for Elektriske biler

I dagens alder av miljøbevissthet, folk bytter fra bensin-drevne biler til de som kjører på alternative former for makt. På grunn av nylige gjennombrudd gjort i feltet av elektriske motorer, er elektriske biler blir stadig mer populært. De fleste elektriske motorer kan gå opp til 100 miles før de må lades, men sjåførene må også planlegge fremover for å sikre at de har nok strøm til å komme til sine destinasjoner. Det finnes flere forskjellige typer motorer tilgjengelig for elektriske biler. DC Motor

fleste DC-motorer faller inn i fire hovedtyper: permanent magnet, serie såret, shunt og separat spent. Den første motoren benytter en magnet for å produsere et magnetisk felt til at rotoren kan rotere i, sistnevnte tre bruker feltspolene. Navnene på de tre sistnevnte motorene viser til måten de feltspolene er kablet, i forhold til rotoren spoler. Produksjonen av det magnetiske feltet blir utført i statoren, som er den delen av motoren som er i ro. En kommutator, en elektrisk bryter som styrer rotorens kraft, blir brukt til å velge hvilken rotor spolene aktiveres, og DC-spenning påtrykkes over klemmene for å få motoren til å spinne. Av de fire DC-motorer, er serien såret den mest populære motoren som brukes for elektriske biler fordi det er økonomisk, pålitelig og grundig testet.
Børsteløs DC Motor

Børsteløs DC Motors har en tendens til å være mer effektiv og kraftig, fordi de har ingen kommutatoren. Rotoren inneholder permanente magneter, og statoren har en elektronisk kontrollert roterende feltet. De trenger en mer komplisert motor kontrolleren, men fikk dem til å bli dyrere. Den børsteløse DC Motor er effektiv og pålitelig, men kostbart. Det kan brukes mer i fremtiden, hvis teknologien kostnadene reduseres.
Tre-fase AC induksjonsmotor

En AC induksjon motor ikke kjører off vekselstrøm, innebærer som navnet. Snarere AC induksjonsmotorer har tre faser til sin drift. Først blir en roterende magnetfelt i statoren som brukes til å skape et magnetfelt i rotoren, og produserer en strøm som går i rotorens spoler. Da det magnetiske felt inne i veksleren forsøk på å holde selv med et dreiefelt av statoren, slik at det jager statoren feltet. Endelig er det en rotor er felt tvinges til å rotere langsommere enn statoren feltet på grunn av belastning på motoren, og dreiemomentet er opprettet. Disse motorene er svært effektiv og stabil, men kostbart. AC systemene koster omtrent dobbelt så mye som den DC-serien.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/133961.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff