Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Interessante fakta om hydrogenbiler

Bilprodusentene og forskning ingeniører er stadig på jakt etter nye, innovative måter å drive biler. Blant alle de alternative-fuel biler som er utviklet, biler som bruker hydrogen som drivstoff er blant de mest lovende. De tilbyr en miljømessig bærekraftig strømkilde, men også det utfordringer før de kan implementeres på en masse skala. Forbrenningsmotorer

en kategori av hydrogendrevne biler bruker forbrenningsmotorer. Disse motorene er like på mange måter til konvensjonelle bensinmotorer. Men i stedet for gass, de bruker komprimert flytende hydrogen som drivstoff, blander den med oksygen fra luften. En gnist antenner hydrogen og produserer motorens kraft hjerneslag.
Brenselcellebiler

Hydrogen brenselcelle kjøretøy er svært forskjellig fra forbrenningsmotoren design. Disse kjøretøyene omfatter en hydrogen-brenselcelle som består av en stabel av brenselceller kamre. Hydrogen gassen strømmer gjennom kamrene og reagerer med en elektrolytt, bestått av elektroner som strømmer inn i en batteripakke. Dette drive en elektrisk motor for å kjøre bilen.

Fordeler

En av de viktigste fordelene ved begge typer hydrogenbiler er at de tillater sjåfører å operere sine kjøretøy uten avhengighet av fossilt brensel. Hydrogen er svært tallrike og til stede i store mengder rundt om i verden. Dette fjerner behovet for råolje fra ustabile regioner og også fører til større prisstabilitet. I tilfelle av hydrogendrevne biler, er biprodukt av brenselcellen ren vanndamp, noe som betyr at disse bilene produserer ingen skadelige utslipp av karbon.
Kostnader

En utfordring designerne og arrangører av hydrogendrevne biler er de høye kostnadene ved hydrogenteknologi. I tillegg til kostnadene for utvikling og testing av hydrogen-brenning motorer og høy-output brenselceller, er det også kostnader forbundet med produksjon av hydrogen drivstoff selv. Skille hydrogenatomer fra andre stoffer er en energikrevende prosess som fornekter noen av energisparing fra å unngå konvensjonelle bil drivstoff.
Fuel Distribution

foruten pris, hydrogenbiler har flere ulemper. Chief blant disse er mangelen på en utbredt infrastruktur for å levere hydrogen drivstoff. I motsetning til bensin og stikkontakter, som er lett tilgjengelig, hydrogenstasjoner er få og langt mellom, noe som begrenser hvor (og hvor langt) hydrogen bilførere kan reise. Bilprodusentene har tatt til etterretning av dette problemet. For eksempel er Hondas FCX Clarity brenselcellebil, som begynte leasing i 2010, først og fremst tilgjengelig i Sør-California, hvor hydrogenstasjoner er noe mer vanlig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134310.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff