Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Effekten av etanol på Gassmotorer

Etanol-samme alkohol finnes i whisky, vodka og øl-er en potensiell erstatning drivstoff for bensin. Du har brukt etanol i bilens motor for år-kanskje tiår og kanskje du aldri har lagt merke til. I 1979 den amerikanske regjeringen mandat at etanol brukes som tilsetning for å redusere utslipp fra bil. Vanlige amerikanske blander inneholde opptil 10 prosent etanol. Men E85, som brukes i flex-fuel-biler, er 85 prosent etanol og er ikke ment for de fleste kjøretøy. Effektivitet og Etanol blandinger

Mens normale bilmotorer ikke laget for å kjøre på 100 prosent, kan de kjøre godt på en blanding av opptil 20 prosent etanol, i henhold til "Effekter av Intermediate Etanol Blends på Legacy Kjøretøy og små Non-road motorer, en rapport, "produsert i oktober 2008 av Department of Energys Oak Ridge National Laboratory. Studien undersøkte effekten av 20 prosent etanol blandet gass på 13 populære sene modeller og fant at "Ingen driftsproblemer eller operabilitet problemer ble observert for de 13 testede biler." Det fant også at visse utslipp, slik en nonmethane hydrokarboner (16 prosent reduksjon) og karbonmonoksid reduksjoner på 13 prosent (studien ble produsert før karbondioksidutslipp ble anerkjent av Environmental Protection Agency som et forurensende stoff). Men så bilene kjører på blanding 7,7 prosent kjørelengde reduksjon sammenlignet med bensin uten etanol.
Problemer med høyt Etanol blandinger

bruke gass blander med en høyere prosentandelen av etanol i en konvensjonell bil uten en omrustningssats vil resultere i ytterligere kjørelengde effektivitetstap. Og "Popular Mechanics" advarer om at E85-klare biler krever korrosjonsbestandig drivstoffsystemer. Disse systemene inkluderer oppgradert plast og gummi deler som ikke korroderer på grunn av høyere oksygennivå i E85. Så konvertere en bil til å kjøre på flex drivstoff vil også kreve ca $ 100 i erstatning deler DOE sjef, Steven Chu, fortalte The New York Times.
Bruke Etanol
< p> Mens det er mange fordeler med å bruke etanol som drivstoff-for eksempel, er det renere forbrenning (reduserer både utslipp og holde en motor renere), tryggere å håndtere, bedre for miljøet, og ikke er avhengig av utvinnings teknologier-de fleste motorer er ikke laget for å kjøre på ren etanol. The Environmental Protection Agency har godkjent en etanol konvertering kit, laget av Flex Fuels USA for noen, men ikke alle, kjøretøyer.
Bilder kaldstart

motsetning til bensin, etanol ikke fordampe ikke godt ved temperaturer under 64 grader Fahrenheit, ifølge "Etanol Producer Magazine." Dette fører til problemer når du starter motoren ved hjelp av ren etanol eller E85 i kaldere klima og årstider. Moderne fleksible-fuel biler og konvertering kits bekjempe dette ved å legge til mer etanol under bilens oppstart. Tidligere ble noen etanol biler utstyrt med en bensin tank som brukes til å starte bilen.
E85 og Utslipp

tross utslipp lavere mengder av utslipp, herunder hydrokarboner (som karbon karbondioksid og karbonmonoksid), nitrogenoksider og benezene, DOE bemerker at motorer med E85 produsere større mengder formaldehyd, acetaldehyd, og metanutslipp. Siden et bredt spekter av biler ble testet, er det ingen konkrete tall å tilby, bare gjennomsnitt. Interessant, viste non-flex-fuel-biler en større nedgang i de fleste utslipp ved bruk av E85 enn flex-fuel biler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134273.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff