Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Biodiesel Fakta

biodiesel er et alternativ, fornybare drivstoff fremstilt fra vegetabilsk olje eller animalsk fett som kan brukes til å drive vanlige dieselmotorer. Den kan også kombineres med petroleum diesel for å produsere en blanding av biodiesel. Prosessen med å lage biodiesel produserer både glyserin (brukes i såper og andre produkter) og metyl estere (drivstoffets kjemiske navnet). Interessen for biodiesel har vokst enormt de siste tiårene på grunn av miljøhensyn og klatring drivstoffpriser. Historie

motsetning til populære tro, har biodiesel eksistert i over et århundre. Rudolf Diesel var en tidlig pioner av biodiesel lenge før den utbredte bruken av petroleum-basert drivstoff. I 1893 utviklet Diesel en motor som kjørte på peanøttolje og senere presenterte den i 1900 verdens utstillingen i Paris. Vegetabilsk olje var standard drivstoff kilde for dieselmotorer inntil 1920 da petroleum-basert drivstoff tok over på grunn av sin omfattende tilgjengelighet, lave kostnader, og statlige subsidier. 1970 så en fornyet interesse i rene, fornybare drivstoff inkludert biodiesel. I dag er det en av de raskest voksende alternative drivstoff på markedet.
Method of Production

Biodiesel produseres ved en reaksjon som oppstår når en organisk olje (plante eller dyr) blir kjemisk forandret med en katalysator og alkohol. Denne prosessen er kjent som transforestring. Ved denne prosessen blir oljen molekylet brytes ned og glyserinet erstattes med alkohol. Den separerte glyserin tappes av og brukes i andre produkter, for eksempel såpe. Den gjenværende biodiesel vaskes for å fjerne urenheter, hvoretter den er klar til å brukes som et dieseldrivstoff. Det kjemiske navnet for biodiesel er fatty acid methyl esther, noe som betyr at det er laget av en kombinasjon av metanol og en organisk olje med fettsyrekjeder.
Bruker
< p> biodiesel er en utrolig nyttig brensel som kan benyttes i en hvilken som helst standard dieselmotor enten alene eller kombinert med dieselolje. Farm utstyr, kommersielle lastebiler, biler, kommunale kjøretøy, trailere, marine fartøyer og diesel fly kan alle kjøre på bidiesel. Biodiesel kan også brukes i hjemmet oppvarming, asfalt og malingsfjerning, og som smøremiddel.
Miljømessige og helsemessige fordeler

Biodiesel er en av de reneste fornybare drivstoff på markedet og er generelt mye bedre for miljøet enn petroleum diesel. Ifølge en studie utført av US Department of Energy, biodiesel produksjon og bruk produserer 78,5 prosent mindre CO2-utslipp enn petroleum diesel. Selv når biodiesel er kombinert med petrodiesel forskjellen er fantastisk. Den EPA fant ut at en blanding av 20 prosent biodiesel med 80 prosent petrodiesel redusert karbonmonoksid utslipp med 20 prosent. Biodiesel inneholder heller ingen aromatiske forbindelser, noe som gjør det mye tryggere å puste. Biodiesel er også biologisk nedbrytbart og ikke giftig. Det er tryggere enn salt og brytes så fort som sukker.
Distribution

Biodiesel kan selges og distribueres akkurat som konvensjonell diesel. Ingen vekslinger til drivstoffpumper eller tankere er nødvendig. Biler, lastebiler, og alt annet som bruker diesel trenger ikke å endre sine motorer på noen måte. Forhandlere selger biodiesel, enten i ren eller blandet skjema.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134107.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff