Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Bil Hydrogen Generator Fakta

Hydrogen brenselceller er en av de nye teknologiene som lover å redusere behovet for bensin og andre fossile brensler. Mens hydrogendrevne biler tilbyr en rekke fordeler, er det også flere hindringer de må overvinne for å ha en betydelig innvirkning på kjørevaner og helsen til miljøet. Operasjon

Hydrogen generatorer er brenselceller som går på hydrogengass drivstoff og produserer strøm til å drive et kjøretøy. Hydrogendrevne biler er helelektrisk med all energien som kommer fra selve brenselcellen. En hydrogen-brenselcelle er koblet til et batteri i hvilken strømmen blir lagret før de blir sendt til bilens elektriske motor og drivhjulene, via transmisjon. Brenselcelle generator tar plassen til en konvensjonell bilens forbrenningsmotor.
Teknologi

Hydrogen brenselceller fungerer ved ruting hydrogen gjennom en rekke kamre. Hver tynt lag av brenselcellen har sitt eget kammer, slik at for et stort volum av hydrogen til å strømme gjennom cellen. Hydrogenet reagerer med en elektrolytt som er fanget inne i brenselcellen og avgir positivt ladede ioner, som deretter strømmer til batteriene. Biprodukt av prosessen er varme og vann (hydrogen kombinere med oksygen fra luften) og avgis som vanndamp fra bilens eksosanlegg.
Environmental Benefit

En av de viktigste fordelene med hydrogen generatorer er redusert miljøbelastning. Hydrogen er et svært rikt element som krever ingen gruvedrift eller boring for å samle inn. Videre bruker hydrogen drivstoff reduserer behovet for olje fra ustabile regioner, gir det en politisk så vel som en økonomisk fordel. Hydrogen brenselceller avgir ingen skadelige karbonutslipp, bidrar til å redusere effektene av global oppvarming.
Ulemper

Hydrogen generatorer står overfor noen viktige utfordringer. Den ene er den relativt høye kostnaden for å produsere hydrogen. Prosessen er energikrevende og kan oppveie noen av de miljømessige fordelene ved å bruke hydrogen som drivstoff. I tillegg sjåfører er usannsynlig å omfavne hydrogenbiler til det er et stort distribusjonsnett av hydrogen fyllestasjoner, som krever en stor investering fra drivstoff leverandører.
Modeller

På grunn av ulempene, de fleste hydrogendrevne biler er demonstrasjons modeller eller konseptbiler i den eksperimentelle fasen. Men noen bilprodusentene utforske gjennomførbarheten av teknologien i den virkelige verden. For eksempel, begynte Honda leasing modeller av sin FCX ​​Clarity, som bruker en hydrogen brenselcelle, i 2010. Bilen leveres med en spesiell leieavtale som dekker vedlikehold og det er bare tilgjengelig i det sørlige California, der hydrogenstasjoner er noe mer vanlig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134313.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff