Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Deler av en Hydrogen Cell

Moderne teknologi gjør at vi kan utforme brenselceller med kjemi, fysikk og teknikk for å lage billigere, renere strøm. Selv om første forsøk i 1839 av Sir William Grove, disse "gass batteriene" var ikke praktisk, og ble forkastet til fordel for forbrenningsmotorer drevet av bensin. I dag har vi grunn til å gå tilbake og utvikle dette mer effektiv, renere og billigere hydrogen-drevet kilde til elektrisitet. The Fuel

I 1960 utviklet den nasjonale Aeronautic and Space Administration (NASA) en hydrogen brenselcelle til å ta ut i verdensrommet ved hjelp av prinsippene for elektrokjemisk reaksjon, eller "omvendt elektrolyse" gjennom to elektrokjemiske reaksjoner. The Hydrogen brenselcelle operasjonen bruker et system som finnes i naturen, konvertere hydrogen til energi. Drivstoffer som brukes i disse reaktive elektroder kan være vann, metan, bensin eller kull - alt som inneholder hydrogen. Hydrogenet i dem blir ekstrahert ved brenselceller og brukes til å lage elektrisk energi. Siden brenselceller må mates med bensin, blir de betraktet åpne systemer, i motsetning til en batteriets lukket system, som bare lagrer elektrisitet kjemisk.
Deler av Hydrogen Cell

I midten av hydrogen brenselcelle er elektrolytten, anvendes til å separere to elektroder.

Elektrodene (som er reaktiv sammen) sitter på hver sin side og er katalysatorer hvor elektrokjemiske reaksjoner forekomme. En er anoden, eller brensel, og den annen er katoden, eller oksydant (ofte ved hjelp av luft).

Separatorer eller bipolare plater er plassert på utsiden av denne "stabel" av to elektroder med elektrolytten mellom dem, for å samle den resulterende strøm, og også for å bygge opp den spenning som brukes som elektrisk energi. I enkelte hydrogen celler, blir denne ytre delen også kalt nettverninnretning, som det inverterer likestrøm til vekselstrøm strøm, som brukes av de fleste apparater.

Elektrodene, katalysator og platene er boltet til en større plate med maskinvare for å holde dem sammen.

En typisk liten, enkel hydrogen celle legger ut 8-28 volt. For å produsere nok elektrisitet til noe, må mange brenselceller brukes, slik at en gruppering av mange brenselceller kan gjøre opp energikilde for å drive et kjøretøy eller apparatet.

Elektrolytter brukt i Ulike typer celler

grunn av fleksibiliteten i utformingen og de ulike brensel som brukes, har flere typer hydrogen celler blitt utviklet. De typer av brenselcellen er avhengig hva elektrolyttene er laget av i "stabel". Det er solid oxide fuel cell (SOFC), smeltet karbonat brenselcelle (MCFC), protonbyttemembranen (PEM) og fosforsyre brenselcelle (PAFC). Direkte metanol brenselceller (DMFC), en av de PEM, bruke direkte-fôr metanol, men DMFCs er ikke veldig effektivt, som metanol er i stand til å krysse over gjennom membranen

Brenselceller kan gjøres. meget stor, for å drive en bil hvori bensin, hydrogen, vann eller annet brennstoff blir konvertert av cellen for å kjøre en elektrisk motor. Hydrogenet brenselcelle som skaper elektrisitet fra brensel annet enn bensin har fordelen av å være mer stillegående, har ingen utslipp bortsett vanndamp og kan være svært effektiv.

Brenselceller for hydrogen kan benyttes for å drive apparater for eksempel datamaskiner, digitale kameraer, ovner, lamper eller andre elementer, siden de ikke trenger lading og er lett bærbar.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134201.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff