Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Vegetabilsk olje som energikilde Alternative

Vegetabilsk olje kan bli omdannet til biodiesel , som er et mer miljøvennlig drivstoff for dieselmotorer enn petroleum diesel. Hvordan det er gjort

Vegetabilsk olje , som animalsk fett og restaurant fett , kan bli forvandlet til en trygg biologisk nedbrytbart biodiesel som produserer mindre luftforurensning enn petroleumsbasert diesel . Dette oppnås ved å skille glyserin fra vegetabilsk olje , etterlater den biodiesel i en prosess som kalles transesterification .
Hvorfor bruke Biodiesel ?

Den amerikanske regjeringen rapporter som biodiesel laget av vegetabilsk olje kan brukes i de fleste dieselmotorer , produserer mindre luftforurensning og klimagasser enn petroleum diesel , er biologisk nedbrytbart , ikke giftig og sikrere å håndtere enn petroleum diesel.

Ulemper

Biodiesel er ikke en perfekt drivstoff alternativ . Bilprodusenter anbefaler å bruke bare B5 biodiesel , som er en blanding med petroleum diesel inneholder fem prosent biodiesel , advarer at motorskade kan være forårsaket av høyere blander. Bilprodusentene tilbyr ikke garantier med bruk av blander ovenfor B5 .

Biodiesel er også dyrere enn fossil diesel , slipper ut mer NOx-utslippene , og B100 vanligvis er ikke egnet for bruk i lave temperaturer .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134395.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff