Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hydrogen Fuel Cell Farer

Petroleum har lenge vært en av de mest brukte kilder til energi. Andre energikilder som har blitt populært på grunn av miljøhensyn, omfatter vindkraft, solenergi og vannkraft. Et alternativ til alle disse kildene er hydrogen, men hydrogen-brenselceller er ikke uten problemer. Brennbarhet

Hydrogen, som bensin, er brannfarlig. Det brenner lett og tenner ekstremt rask. Noen kritikere av hydrogen brenselceller hevder at risikoen for brannskader eller dødsfall er for stor til å vurdere hydrogen brenselcelle bruk. Støttespillere, men påpeker at hydrogen, hvis den gjør unnslippe, sprer opp og ut i luften. Måten hydrogen oppfører seg dermed gjør vedvarende branner og skader mindre sannsynlig, selv om det ikke utelukke at de kan oppstå.
Kvelning

motsetning til andre drivstoff som bensin, hydrogen kan ikke oppdages gjennom sansene for syn eller lukt når den er i gassform. Det er både luktfri og smakløst, og flammen ser mer som en luftspeiling enn som en bølge av lys farge. Dette betyr at det kan være svært vanskelig å fortelle om brenselcellen lekker hydrogengass. Uten evnen til å oppdage lekkasjen, folk er i fare for kvelning, selv om hydrogen ikke brenner.
Pressure

Hydrogen brenselceller sted hydrogen gass ​​under enormt press. Hvis cellen skulle svikte, kan mengden av press utover forårsake alvorlig skade. Dette (eksplosjon), bortsett fra bekymring for forbrenning, er den viktigste bekymring for kritikere.
Frostbite

Hydrogen brenselceller krever ekstremt lave temperaturer for å holde hydrogen under kontroll. Disse lave temperaturer legge risikoen for en annen type burn --- frostskader. Eksponering for lave temperaturer kan skade følsomme vev like enkelt som temperaturen av brennende hydrogen.
Elektrisk støt

Hydrogen brenselceller fungerer ved å manipulere strømmen av elektroner mellom atomer. Dette betyr at de alltid innebære flyten av strøm til en viss grad. Selve innholdet av hydrogen brenselcelle innebærer dermed risiko for elektrisk støt. På den milde enden, kanskje et sjokk bli knapt lagt merke til, men på den alvorlige enden, kan en person ansikt hjertestans og død.
Hensyn

tross farene forbundet med hydrogen brenselceller, gjenstår det faktum at hydrogen kan være en miljøvennlig (riktignok dyrt) kilde til makt. Listen over risikoer er ikke så omfattende at det er noe farligere enn andre brensel, og i enkelte tester har vist faktisk å være tryggere enn karbon drivstoff som bensin. Som energiressurser som olje blir knappere, kan det være nødvendig å bruke hydrogen brenselcelle i økende mengder hvis andre strømkilder ikke kan utnyttes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134077.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff