Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hvordan lage biodiesel fra hydrogenert vegetabilsk fett

Enhver type vegetabilsk olje eller animalsk fett, inkludert forkorte, kan bli konvertert til biodiesel, ved hjelp av en ganske enkel kjemisk reaksjon, og brukes i en vanlig diesel motor uten store endringer. Ved hjelp av matfettet å lage biodiesel krever ekstra oppvarming av ingrediensene før blandeprosessen, mot ved hjelp av vegetabilske oljer som er flytende ved romtemperatur. Den grundige oppvarming er nødvendig for å gjøre fettet flyter lettere og hindre ufullstendig konvertering under processing.While ikke førstevalget for bruk i biodiesel, er brukt forkortelse allment tilgjengelig gratis fra restauranter, noe som gjør det til et økonomisk attraktivt alternativ. Du trenger
Safety hansker
respirator
Vernebriller
50 ml kolbe
Metanol
PH indikator løsning
Gradert pipette
Lye (NaOH)
Grease beholderen
Varmeelement
Catalyst reaksjon container
Mixer Pump
Mixing container
Ferdig drivstofflager container
Glyserol beholderen
Vis flere instruksjoner

en

Bland en milliliter av smeltet fett med 10 ml metanol i et 50 ml kolbe og tilsett tre dråper pH-indikator løsning. Legg 0,1 prosent lut (NaOH)-løsning dråpevis fra en gradert pipette inntil en pH på 9 oppnås. Denne prosess for bestemmelse av surheten av matfettet er kjent som titrering. Beregn hvor mye lut trengs for hele partiet av biodiesel basert på mengden brukt i titreringen.
2

Heat forkorting til 130 grader F. Rør innimellom for å sikre jevn oppvarming.


3

Bland metanol i mengden av 20 prosent av det totale volum av forkorting med mengden av lut beregnet under titrering. Fortsett å omrøre blandingen i 30 minutter eller inntil luten er fullstendig oppløst. Dette produserer methoxide.
4

Pump methoxide og fett inn i en blanding container og agitere for en time. La blandingen opp i minst 12 timer. Glycerol vil synke til bunnen av blandebeholderen.
5

Tegn biodiesel (en lys-gul væske) fra toppen av blandekaret. Ta av glyserol (en tykk, mørk brun væske) fra bunnen av miksing beholder og oppbevar for riktig avhending på et renseanlegg.
6

Vask biodiesel ved misting vann over toppen av brenselet og tømmes det ut i bunnen. Bruk av en vannmengde lik mengden av biodiesel blir vasket. Spray vann med en hastighet lav nok til at den ikke bryter den biodiesel overflate. Denne prisen vil variere basert på størrelsen på beholderen, men 5 liter per time er et godt utgangspunkt.
7

La drivstoffet til å sitte i minst åtte timer. Drenere eventuelle gjenværende vann og lagre biodiesel til bruk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134394.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff