Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hvordan er hydrogen brenselceller påvirker miljøet?

Mange forskere og miljøvernere fremme hydrogen brenselceller som en delvis eller total løsning til klimaendringer og luftforurensning. Mens hydrogen brenselceller, drevet og brukt på riktig måte, er økologisk mindre skadelig enn forbrenningsmotorer og produsere mer energi med mindre avfall, er deres status er ikke så entydig som noen støttespillere hevder. Emisjoner av hydrogen lekkasje, infrastruktur og produksjon av hydrogen fortsatt må løses. Hvor Hydrogen Fuel Cells Arbeid

Brenselceller funksjon ved å underkaste hydrogen til en prosess for elektrolyse, hvor hydrogenet er gitt en ladning gjennom anvendelse av elektrisitet. Dette ladet hydrogen fungerer da som en strømkilde for å kjøre en motor eller motor. Brenselceller kan brukes til å drive biler, lastebiler og busser, samt i nasjonale programmer for oppvarming og lys.
Strøm til Fuel Cell

makt til å forberede en hydrogen brenselcelle er en potensiell kilde til forurensning. En annen kilde til kraft er nødvendig for å elektrolysere hydrogen. Foreløpig er de fleste hydrogenproduksjon gjort med fossil energi. Selv om dette virker mot intuitive som en måte å redusere bruken av fossilt brensel, det er fordeler. Ved å produsere hydrogen (og ved hjelp av fossile brensler) på et sentralt sted, snarere enn i millioner av individuelle biler, kan effektiviteten økes og forurensning mer effektivt kontrollert. Mye forskning er i gang på hydrogen-generering evnene til vindkraft, solenergi og atomkraft.
Infrastruktur Utfordringer

I dag, effekten av hydrogen drivstoff celler på miljøet er minimal fordi bruken er så begrenset. I motsetning til bensin, er hydrogen ikke tilgjengelig på stasjoner over hele verden. For at hydrogen skal bli et levedyktig alternativ, en massiv forskyvning av transportinfrastrukturen fra fossilt brensel til hydrogen måtte oppstå. Dette vil ikke skje med mindre og inntil bilister, selskaper og regjeringer blitt overbevist av fordelene med hydrogen og er villig til å investere den massive mengden av kapital som denne endringen vil kreve.
Fordeler med brenselceller

motsetning til forbrenningsmotorer og brenning av fossilt brensel, gjør hydrogen brenselceller ikke produsere partikler eller utslipp enn vanndamp og en liten mengde karbondioksid. Produksjon av hydrogen kan bli sentralisert innenfor strengt kontrollert miljøer, og dermed teoretisk sett redusere den utbredte luftforurensning som er iboende i dagens bilteknikken. Stund på grunn av komplikasjoner av sin produksjon, er hydrogen faktisk ikke et "null utslipp" strømkilde som noen vil hevde, men det ser ut til å være en forbedring på petroleum. Fremtidige utviklingen i vind og solenergi-teknologi kan lykkes i å redusere sin økologiske fotavtrykk videre likevel.
Farer og ulemper med brenselceller

Ifølge Thom Rahn av National Center for Atmospheric Research in Boulder, Colorado, utbredt hydrogen lekkasje i produksjon eller transport kan forverre klimaspørsmål som ozonlaget og global oppvarming. (Se referanser 3) Hydrogen er en eksplosiv gass, og hvis feil lagret eller transporteres kan medføre en sikkerhetsrisiko. En mer subtil ulempen kan paradoksalt utvikle seg fra hydrogen rykte som et rent drivstoff. Hvis hydrogen ble utbredt som en utslippsfri strømkilde, kunne publikum begynne å kjøre og reise enda mer, og dermed øke andre økologiske problemer som veibygging, dyr dødsfall, byspredning og tap av villmark og jordbruksareal til ytterligere urban vekst.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134307.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff