Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Alternative typer drivstoff

Drivstoff som er produsert fra andre kilder enn petroleum anses alternative drivstoffer. Disse brensler er mindre skadelig for miljøet fordi de ikke slipper de samme nivåer av giftige kjemikalier inn i atmosfæren som vanlig drivstoff. Imidlertid kan de fleste alternative drivstoff ikke konkurrere med drivstoffeffektivitet og motorkraft levert av konvensjonelt drivstoff. Biodiesel

Biodiesel er et biologisk nedbrytbart, ikke giftig drivstoff som kan lages av vegetabilske oljer, animalsk fett eller matolje. Biodiesel er kombinert med diesel for å gjøre det egnet for bruk i moderne dieselmotorer. De forskjellige blandingene biodiesel inkluderer: B100 (100 prosent biodiesel), B20, B5 og B2. De fleste moderne dieselmotorer kan gjøre bruk av B2 og B5, en høyere blanding kan skade motoren. I United Sates, var den gjennomsnittlige prisen på en gallon biodiesel (B2 til B5) $ 2,69 i juli 2009, sammenlignet med $ 2,54 for en liter diesel.
Etanol
< p> etanol (også kalt korn alkohol) er fremstilt av stivelse avlinger (som mais), biomasse og råstoff. De forskjellige blandinger av etanol og bensin omfatter E10, eller "gasohol" (10 prosent etanol), og E85. Bensinmotorer er i stand til å kjøre på E10, mens E85 kan bare brukes i spesielle fleksible-fuel biler. I United Sates, var den gjennomsnittlige prisen på en gallon av E85 $ 2,13 i juli 2009, sammenlignet med $ 2,44 for en gallon bensin.

Brensel

De mest brukte alternative drivstoff inkluderer komprimert naturgass (CNG), flytende petroleumsgass (LPG), eller propan og flytende naturgass (LNG). LPG er ikke en "ekte" alternative drivstoff fordi det er produsert fra petroleum. LNG er ikke så lett tilgjengelig som LPG eller CNG grunn av problemer med lagring og transport. CNG er svært populært fordi det er det billigste alternative drivstoff. I United Sates, var den gjennomsnittlige prisen på tilsvarende en liter CNG $ 1,73 i juli 2009.
Hydrogen

Hydrogen er langt den "mest alternative" drivstoff fordi produksjonsprosessen er fri for farlige utslipp. Det eneste som sendes ut fra en hydrogen-drevet motor er vann. Hydrogen kan produseres fra mange forskjellige kilder, inkludert naturgass og vann. Det er imidlertid ingen kommersielt tilgjengelige biler drevet av hydrogen fordi vanskelighetene rundt produksjon og lagring gjør det til en svært kostbart drivstoff for kjøretøyer.
Andre Fuels

Metanol ( tre alkohol) ble anvendt som et brensel i 1990-årene, men det ble funnet å være for etsende for motorer. Hybridbiler (de som kjøres på både elektrisitet og konvensjonelt drivstoff) er tilgjengelig, og en rekke lavutslipps drivstoff er under utvikling, slik som Ultra-low svovel diesel (ULSD), P-serien (en blanding av Methyltetrahydrofuran, etanol og pentaner pluss), Hydrogenering-avledet fornybar diesel (HDRD), Fischer-Tropsch diesel, biogass og biobutanol.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134089.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff