Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Hvordan lage Biodiesel fra fett

Making biodiesel fra fett innebærer en to-trinns kjemisk reaksjon når ingrediensene er klar for behandling. Mens biodiesel kan lages av nesten alle slags fett (som er fast ved romtemperatur) eller olje (som er flytende ved romtemperatur), er det ekstremt viktig å oppvarme fast fett før og selv under bearbeiding. Ellers kan det ikke flyte lett nok til å blandes grundig med de andre kjemikalier, noe som resulterer i svikt av batchen. Du trenger
Fat oppbevaringsboksen
Sil
50 ml beger
Metanol
PH indikator dråper
Gradert pipette
natriumhydroksid (lut)
Nedsenkbar varmeapparat
Catalyst reaksjon tank
Agitator
Pump
Mixing tank
Biodiesel lagertank
Glyserol lagertank
Vis flere instruksjoner
en

Heat fettet før det er helt flytende, og press det til å fjerne eventuelle faste stoffer. Jo mer grundig du filtrere flytende fett, jo renere og renere det endelige produktet vil være.
2

Place 10 ml metanol i et 50 ml begerglass og tilsett 1 ml smeltet fett, og bland grundig. For å bestemme surheten i batch, tilsett noen dråper av pH-indikatoren. Tegn 0,1 vektprosent natriumhydroksyd-oppløsning inn i en gradert pipette og legge den til en dråpe om gangen til den fett-løsning for å nå en pH på 9.. Bruk dette forholdet for å finne ut hvor mye lut trengs for hele batch av fett.
3

Kombiner den beregnede mengden av natriumhydroksid med metanol tilsvarende 20 prosent av volumet av fett som brukes i batch å produsere methoxide. Vend blandingen til alt av natriumhydroksid er oppløst, noe som kan ta opptil en halv time.
4

Pump fettet, som skal være på ca 130 grader C, i en blanding tank og legge den methoxide. Vend blandingen i 60 minutter, så la det sitte uforstyrret i minst 12 timer. Blandingen vil skille inn i to lag -. Biodiesel og glyserol
5

Pump biodiesel fra toppen av tanken. Det bør være et strå-farget væske. Tapp av glyserol fra bunnen av tanken. Det bør være en mørk, litt geléaktig væske. Oppbevar glyserol for riktig avhending eller videreforedling til såpe.
6

Spray en lys tåke av vann over toppen av biodiesel. Vannet vil synke ned gjennom biodiesel, tar forurensninger med det, og du kan tømme den ut i bunnen. Fortsett å vaske biodiesel på denne måten før vannet tappes fra bunnen er ganske klart.
7

Tørk drivstoff ved å la det stå i ro i åtte timer. Drenere vannet fra bunnen en siste gang. Den biodiesel er nå klar for lagring og bruk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134416.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff