Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Informasjon om Corn til brensel

Corn kan dyrkes for en rekke formål, bare noen som har å gjøre med mat for mennesker eller dyr. Ettersom prisen på bensin og relaterte produkter stiger, blir korn stadig blir dyrket for å gi dem råmaterialet for flere typer brensel som alternativer til fossilt brensel. Disse drivstoffene kan være avledet fra mais på flere forskjellige måter. Corn Etanol

Den vanligste formen for drivstoff avledet fra mais er etanol. Etanol er den samme alkohol i alkoholholdige drikkevarer, og det kan produseres i en ren form ved fermentering av korn og deretter destillering og endelig filtrering av det resulterende produkt. Etanol kan brennes i sin rene tilstand i spesialdesignede forbrenningsmotorer og som tilsetning til bensin i andre. Produksjon av etanol er mindre effektiv enn andre former for sukker-basert etanol, men brukervennligheten som store mengder korn kan dyrkes i USA gjør det til et attraktivt alternativ.
Etanol i bensin

Mens ren etanol kan bli brent som drivstoff på bil og industrielle motorer laget for dette formålet, er mais etanol allerede brukes som tilsetning til mange graderinger av bensin. E10 drivstoff, solgt til mange bensinstasjoner rundt om i USA, inneholder 10 prosent etanol og 90 prosent bensin, og er egnet for bruk i de aller fleste moderne biler og lastebiler. E85 inneholder 85 prosent etanol og kan brukes i spesialbygde etanol-kompatible motorer, som begynner å dukke opp i større antall.

Ulemper av Corn som Fuel

Corn etanol representerer et praktisk alternativ til bensin som en stor drivstoff kilde, men det er flere ulemper for sin storskala produksjon i tillegg. Mengden av energi og vann som trengs for å fullføre prosessen med gjærende og avdestillering mais er prohibitive. Prosessen krever også bruk av store mengder energi, som leveres av en eldre, brenselbaserte kraftverk. Under dagens forhold, ville mange av de miljømessige gevinstene ved å bruke mindre bensin bli slettet av etanol produksjon over tid.
Food Vs. Fuel

annen bekymring over korn for drivstoff sentre på spenningen mellom jordbruksland viet til å produsere drivstoff versus gården land for å produsere mat. Som mer land blir viet til å produsere mer korn (eller andre nyttevekster) for brensel, minsker den tilgjengelige plassen for matprodukter og, som et resultat, prisene på de tilhørende avlinger tendens til å stige. Dette kan plassere visse basisvarer, blant annet mais, økonomisk utenfor rekkevidde for forbrukerne i fattigere land der mat kan være mest nødvendig.
Andre former for Corn Fuel

mais kan brukes som et brennstoff kilde på flere andre måter. Husholdning eller industrielle ovner som brenner mais pellets eller individuelle kjerner er en måte å gi varme i situasjoner der mais kan være lettere tilgjengelig eller rimeligere enn hardtre. Mais kan også være en form for biomasse, som maiskolber som ellers være bortkastet kan brennes for å produsere varme eller brukes i biokjemisk konvertering, der frigjøring av energi som de råtnende naturlige uansett bryter ned fanges og omdannes til elektrisitet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134091.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff