Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvor å Endre Gears i en Traktor-Trailer

Å kjøre en traktor-tilhenger er litt forskjellig fra å kjøre de fleste andre biler. Girene i en traktor-tilhenger utstyrt med manuell girkasse er rett snitt tannhjul uten synchronizers. Dette straight-cut design gjør girene mer robust og i stand til å tåle mer stress. Men det gjør dem også vanskeligere å skifte. Med en personbil, kommer manuelle girkasser er utstyrt med synchronizers som hjelper justere girene mens skiftende. Uten dem, ville du nødt til å manuelt justere girene gjennom en prosess som kalles "dobbel clutching." I en traktor-tilhenger, er denne prosessen nødvendig. Instruksjoner
en

Start motoren på traktor-tilhenger.
2

Skyv inn clutchpedalen og flytte lastebilen i gir.

3

La ut på clutchen å engasjere giret som du nettopp flyttet inn. Hvis du starter fra en død stoppe, trykk på gasspedalen og la ut på kløtsjpedalen samtidig til du føler overføringen engasjere og du begynner å bevege seg.
4

Trykk inn clutchen å koble fra clutch og trykkplate fra girkasse.
5

Skift ut av utstyret du er i, og la Shifter i nøytral.
6

La av clutch pedal.
7

Trykk på clutchpedalen inn igjen og trykker på gasspedalen mens skiftende inn det neste giret. Ikke tving shifter i gir. Når motoren er spinning ved riktig hastighet som gjør at girene for å bli stilt opp, vil Shifter lett skifte til det neste giret.
8

La clutchpedalen ut å legge inn giret du nettopp flyttet inn.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148305.html

Previous:
Next:

driving tips