Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Når bør kjørelys slås på?

Frontlyktene skal være slått på for mørkekjøring, under dårlig vær, og i løpet av daggry og skumring når sikten er redusert. Noen stater har også lover som krever bruk av frontlykter mens du kjører dine vindusviskere, kjører gjennom en konstruksjon sone, eller gjennom en tunnel. Det kan være vanskelig å fastslå nøyaktig hva de lover om Frontlyktene er for hver stat. Du må kanskje ringe din lokale politistasjon, eller sjekke med statens avdeling av motorvogner for offisiell informasjon. Night Driving

Mørkekjøring er mer farlig på grunn av sterkt redusert sikt. Frontlykter skal være slått på om natten, så uten dem du ikke kan se eller bli sett. Normale utvalget av frontlysene er ca 350 meter. Det anbefales at du sakte ned til en hastighet som gjør at du kan reagere innenfor denne avstanden. Bruk av lyse omgivelser øker rekkevidden, men du må slå frontlykter tilbake til det normale når innenfor 500 meter av en nærmer kjøretøy, og innenfor 200 meter av biler foran deg.
Dusk og Dawn

nøyaktige tidspunktet for å slå på frontlykter som solen står opp og går ikke er påbudt. Bruk sunn fornuft og observere når andre sjåfører begynner å snu sine frontlykter på. Hvis du har noen problemer med å se objekter rundt deg, så bør du ha frontlysene på. Husk at skyggene utdype på denne tiden, noe som gjør det svært vanskelig å se fotgjengere eller andre veikant gjenstander som du kanskje trenger å reagere. Ved hjelp av frontlysene på dette tidspunktet gjør det også lettere for andre å se deg.
Dårlig vær

Dårlig vær er alle værforhold som hindrer en driver fra å være i stand til å se en person eller andre motorkjøretøyer klart fra en avstand på omtrent 1000 meter. Dette inkluderer regn, snø og tåke. Mange stater har en lov som krever bruk av frontlysene hvis vindusviskerne kjører.
Veiarbeid

Noen stater, som Pennsylvania, krever bruk av frontlykter mens du kjører gjennom en konstruksjon sone. Dette øker synligheten til andre sjåfører og bygningsarbeidere som kan kjøre anleggskjøretøy ut av uventede områder på veien.
Tunnels
p Som sikten er redusert i tunneler , er frontlys bruk vanligvis nødvendig, selv om tunnelen har lys. Frontlykter hjelpe synlighet på grunn av tiden det tar å tilpasse seg den brå endring fra mørk til lys for folk inn og ut tunneler, særlig på dagtid.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148103.html

Previous:
Next:

driving tips