Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan kjøre en 5-tilgang More Fuel Effektivt

Gassprisene svinge vilt og kan stige til astronomiske høyder med nesten ingen varsel. Å kjøre en manuell girkasse kan være en livredder når du prøver å unngå overraskelser ved pumpen. Ved å vite litt mer om hvordan du skal kjøre en 5-trinns manuell girkasse mer effektivt, vil du spare penger på pumpen og kutte ned på vanlige vedlikeholdskostnader i tillegg. Instruksjoner
en

Finn riktig utstyr for den rette rollen. Hvert gir har en spesiell rolle i bilens girkasse, og vite hvilket gir som er brukt for hva situasjonen vil spare deg for gass og vil kutte ned på slitasje på motoren din. Selv om det er mulig å flytte fra en død stoppe i andre gir, er første gir den mest drivstoffeffektive for den rollen. Tilsvarende, mens det er mulig å cruise motorveiene i fjerde gir, gjør femte gir bilen for å reise ved høye hastigheter med mer effektivitet. Tredje eller fjerde gir kan være mer effektiv for bykjøring, siden femte gir er ikke så lydhør overfor behovene for akselerasjon endringer eller downshifting.
2

Vite hvordan å gire ned. Mange som kjører manuelle girkasser ta bilen ut av gir når du nærmer deg en stopp lys eller veikryss og bruke bremsene. I stedet skifte til et lavere gir mens du tar foten vekk fra gasspedalen, selv om turtelleren (som måler som måler omdreininger per minutt (RPM) på motoren) vil pigge opp, er dette egentlig energi som overføres til motoren din fra bevegelse og bruker ikke opp noe mer bensin enn å ta bilen ut av gir. Bilen vil avta, lagre bremser og tillater deg å beholde kontrollen over bilen i tilfelle en nødsituasjon kommer opp.
3

Vit når du skal være "nøytral". Ta bilen ut av gir (det vil si å sette den i nøytral) kan være en stor gass saver. Når du er på en nedoverbakke, ta bilen ut av gir og la bilen kysten, opprettholde hastigheten som du glir sammen. I motsetning nedgiring, er poenget med å gå inn i nøytral for å opprettholde riktig hastighet mens du bruker tyngdekraften til å supplere bilens bevegelse. For eksempel, hvis det er en vind vei på vei til jobb eller hjemme (og det er ingen stopper), deretter tar bilen ut av gir gjør det mulig å opprettholde riktig hastighet uten å bruke noe mer gass enn tomgang på stedet hvil ville forbruke .
4

Se turtelleren. Turtelleren måler hvor hardt motoren fungerer ved å holde styr på omdreininger per minutt (RPM) på veivakselen (den delen av motoren som oversetter motorens forbrenning til forover og bakover). Lave turtall, generelt, er bra for gass kjørelengde fordi det betyr at motoren fungerer mindre fordi mindre bensin blir pumpet inn i den. På den annen side, hvis du setter bilen inn i feil lavgir (si, å sette bilen i tredje gir når du skal være i første), vil motoren forbruke mer bensin ved lavere turtall enn det ville gjort hvis du var i riktig utstyr med en høyere RPM. Hvis motoren din "grøsser" eller virker treg, skifte gir, fordi du sløse bensin. Hvis motoren er "turtall" svært høy (som er 4000 RPM eller høyere) er du også kaste bort bensin som mer bensin pumpes inn i motoren for å øke hastigheten på bilen utover maksimal effektivitet (vanligvis rundt 55-65 km /h, men kan variere avhengig av kjøretøyet).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148013.html

Previous:
Next:

driving tips