Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Om Kjøring under vanskelige forhold

En del av å bli en erfaren og dyktig sjåfør er å lære de mest effektive metodene for å kjøre trygt når veiforholdene er mindre enn ideell. Vind, regn, snø eller is er bare noen av farene sjåførene står overfor på en daglig basis. Å vite hvordan man skal navigere med hell når kjøreforholdene er farlig er viktig å sikre din egen sikkerhet og sikkerheten til dine passasjerer og andre drivere. Her er noen tips for å hjelpe deg navigere trygt selv under de mest ugunstige kjøreforhold. Ugunstige forhold

Alvorlige kjøreforholdene inkluderer tåke, regn, sludd, snø, hagl, sterk vind og ekstrem varme. Tåke kan redusere synligheten og gjøre det vanskelig for andre å se deg, også. Lett regn kan føre til glatte veiforhold, mens kraftig regnvær kan føre gate flom. Snø og sludd ikke bare gjør veibanen glatt, men det kan hindre deg fra å være i stand til å stoppe når du må, eller føre til at du mister kontroll over kjøretøyet helt. Høye temperaturer kan føre til overoppheting av motoren eller bidra til dekk utblåsninger. Ekstremt kraftig vind kan gjøre å kontrollere kjøretøyet vanskelig, skutt ned årsaken treet lemmer eller kraftlinjer eller blåse små biler i tilstøtende gater. Når noen av disse forholdene er tilstede, bør du bruke ekstrem forsiktighet.
Kjører i regn

Sakte ned så snart det begynner å regne. Dette er da oljen i veien blander seg med vann, og lager glatte veier. Sørg for at nærlys er slått på og sjekke bremsene innimellom for å være sikker på at du har tilstrekkelig veigrep å stoppe i en nødsituasjon. Sørg for at dekkene har god mønsterdybde og riktig lufttrykk, som under-oppblåst dekk kan bidra til vannplaning på våte veier. Hvis du begynner å miste trekkraft eller sjøfly, ikke smelle på bremsene. I stedet fjerner foten fra gasspedalen og la bilen til kysten før du har gjenvunnet kontrollen.
Kjøring i snø og is

Kjør sakte og la god plass mellom bilen og bilen foran deg. Unngå brå svinger eller bevegelser og stoppe sakte ved å fjerne foten fra gasspedalen og bruke milde press på bremsepedalen. Så mye som mulig, bo i sentrum av kjørefelt for å unngå å kjøre over flekker av "svart" eller usynlig is på veien. Bruk en defroster å holde foran og bak vindskjerm klart. Hvis du bor i et område der det snør ofte, bør du vurdere å kjøpe et sett med vinterdekk for ekstra trekkraft, eller holde et sett med kjettinger i bagasjerommet for tider når bilen ikke kan være i stand til å få trekkraft uten them.Shift inn i en lavere gir for bedre veigrep og bremsekraft i åsene. Hvis du føler at bilen går inn i en skrens, la opp på gasspedalen og vri forhjulene i retning av skid.
Kjøring i høy vind

Keep et stramt grep på rattet når du kjører i sterk vind, som en plutselig vindkast kan føre til at du mister kontrollen over kjøretøyet eller presse deg inn i en annen kjørefelt. Forutse muligheten for fallende greiner ellr kraftlinjer, og vær ekstra forsiktig når du kjører under trær og verktøyet poler. Hvis en medvind som forårsaker bilen til å gå raskere, trykker du bremsene til å bremse ned. Hvis sterke sidevind presser bilen til en annen kjørefelt, dra over til forholdene bedre, og du kan trygt fortsette. Unngå broer, overganger og forhøyede veier under vind stormer, som vinden kan bli mer intense i løpet av kryssinger og kan føre til at du mister kontrollen over kjøretøyet.
Fog

Hold nærlys på når du kjører i tåke. Fjernlys kan reflekteres ut av tåken og forårsake redusert sikt. Kjør alltid sakte når sikten er lav og la masse ekstra plass mellom bilen og bilen foran deg. I ekstreme tåke forhold, kan du ikke være i stand til å se bilen foran deg, så hold et øye på speedometeret for å være sikker på at du ikke beveger deg for fort og er i stand til å stoppe brått hvis du må. Sjekk bakspeilet ofte for å måle avstanden til bilen bak deg. Du må kanskje justere hastigheten tilsvarende slik at bilen bak har god plass å stoppe på kort varsel. Hvis du finner ut at sikten er så dårlig at du ikke kan kjøre, trekker helt ut av veien og slå dine blinklysene på, slik at nærmer biler kan se deg.
Extreme Heat
< p> Sjekk målere på dashbordet ofte når temperaturen utenfor sveve. Overoppheting av motoren kan føre til at bilen til å dø, og kan selv gnist en brann under panseret. Hvis du merker at måleren beveger seg inn i den røde sonen, slå av klimaanlegget, rulle ned vinduene og slå ovnen og viften til sine høyeste innstillinger. Dette vil omdirigere noe av varmen vekk fra bilens motor. Så snart du har mulighet, trekke inn i en bensinstasjon eller mekaniker butikken for å få motoren sjekket. Hvis du er på langt nær en stasjon, trekke bilen til siden av veien, slå den av, løfter panseret, og vent i minst en halv time før du starter tenningen. Hvis temperaturmåleren er fremdeles i den røde sonen, slår bilen av igjen og ringe en vei-assistanse selskapet for å få hjelp. Aldri forlate kjæledyr eller barn i en parkert bil i varmt vær. Temperaturen inne i bilen kan være opp til 40 grader høyere enn utetemperaturen, selv når vinduene er rullet ned. Ekstrem varme kan drepe eller forårsake uopprettelig skade på barn og kjæledyr.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/147994.html

Previous:
Next:

driving tips