Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hva er effekten av en høy Tire Pressure?

Høy dekktrykk kan ha en negativ innvirkning på bilens ytelse, kjøreegenskaper og komfort. Det kan også negativt påvirke dekkets levetid og føre til ytterligere problemer for bilførere og passasjerer. Hva er høyt dekktrykk?

Høy dekktrykk er noe over en bil produsentens anbefalte mengden av trykket i bilens dekk.
Hva Høy Tire Pressure Har

Høy dekktrykk fører til tap av veigrep fordi mindre av dekket er i kontakt med veien overflate. Det kan også negativt påvirke bremsing tid og avstand og gi uriktige kjørelengde avlesninger for drivstofforbruket. I tillegg gjør det muligheten for katastrofal punktering mer sannsynlig når treffer uventede veien hindringer som jettegryter.
Hvordan måle riktig dekktrykk
p Det er best å bruke en høy kvalitet og presis lufttrykket. Du bør sjekke dekkene når de er kalde, før du drar ut på tur. Dekktrykk er målt i pounds per kvadrattomme, eller PSI. Riktig PSI for en bilens dekk er oppført i bilens manual og på et panel plassert i bilen, vanligvis inne førersiden dørkarmen. PSI tall på dekkets sidevegg indikerer maksimalt trykk den kan stå, ikke den anbefalte press. PSI anbefalingene varierer fra kjøretøy og produsent.
Lavt dekktrykk

Lavt dekktrykk kan være like ille som høyt dekktrykk. Flere av dekkets overflate er i kontakt med veien, noe som kan føre til overoppvarming og for tidlig slitasje. Lavtrykk skaper også større rullemotstand, noe som reduserer drivstofforbruket.
Viktigheten av Kontrollere Dekk

dekktrykket endres med temperatur, så det er viktig å sjekke lufttrykket i dekkene ofte . Generelle tilstanden til dekkene bør vurderes også. Unormal slitasje kan være grunn til bekymring, og kan være en indikasjon på andre problemer. Kontroll dekk ofte kan gjøre det lettere å forberede seg når de trenger å skiftes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148279.html

Previous:
Next:

driving tips