Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Om Jettegryter

Jettegrytene er hull i veibanen forårsaket av overdreven slitasje. Uten unntak, jettegryter oppstå i de viktigste stretch av kjøretøyet reise baner og er svært vanskelig å unngå. Jettegryter har frynsete kanter og har en tendens til å være opp til seks inches dyp. Vanligvis jettegryter skade øvre lag av kjørebanen uten å påvirke den underliggende betongfundament. Årsaker

Jettegrytene er forårsaket av vann siver inn i sprekker i en kjørebane. Dette siving undergraver sakte integriteten til veibanen. Sprekker i veibanen tendens til å danne i områder hvor dekkene oftest møter fortauet i reise baner. I tillegg svekker stress til kjørebane fra tung trafikk den asfalterte veien basen. Når veien er svekket, sprekker skjema i asfalten slik at regnvann å sive i. En hard vinter også kan føre til sprekkdannelser i asfalt underlag. Gjentatte episoder av frysing og tining utvider seg og trekker noe vann inne i veibanen sprekker. Den intense varmen fra den varme sommersolen kan også svekke fortauet av en tungt reiste kjørebane. Begge kan forårsake en økning i bredden av sprekkene, som til slutt resulterer i sammenbrudd av en liten del av veien. Når sammenbruddet skjer, er en jettegryte født.
Egenskaper

Potholes pleier å være runde, men kan ta på seg bare om noen form tenkelig. Den store forskjellen mellom en jettegryte og sin mye større fetter, synkehull, er at en jettegryte ikke undergraver den underliggende betongfundament på en vei. Sinkholes, derimot, er en fullstendig kollaps av roadbed, inkludert de underliggende bakken lag.
Reparasjon

Været i stor grad påvirker jettegryte reparasjon. I sommer, reparasjon mannskapet bruke en varm asfalt patch for å erstatte den manglende fortau. Alt rusk og gammel asfalt fjernes og varm asfalt er plassert i pothole og glattet inn i riktig form. Dette fyller i hullet og setter seg på underliggende betongfundament. I tillegg til å reparere jettegryter, vil mannskaper også reparere kjørebane sprekker for å hindre fremtidige jettegryter fra forming. Kaldt vær jettegryte reparasjon skiller seg mye. Varm asfalt kan ikke brukes fordi det ikke vil kurere ved lave temperaturer. I stedet, reparasjon mannskaper bruke en resurfacing materiale kalt kald blanding. Kald blanding er sammensatt av materiale som ligner på asfalt som danner en solid og pålitelig plasteret. Reparasjon mannskaper også besøke disse kalde patch områder i sommermånedene for å se etter eventuelle vedlikeholdsbehov.
Hensyn

Road vedlikehold mannskap sjekke veien for eventuelle drenering problemer å avgjøre om det er noen midler for å hindre jettegryte formasjon. Stående vann er den primære årsaken til kjørebane cracking. Fortauskanter og drenering grøfter blir sjekket for blokkeringer og revurdert i tider med mye regn. Evaluere hele dreneringssystemet av en vei bidrar til å hindre tilbakevendende jettegryter og påfølgende skader på kjøretøy.
Warning

Vann fylt, snø fylt eller is fylt jettegryter kan skade felger og dekk av en bil. Det er viktig å sjekke veien under stressende værforhold nøye for å gi deg selv tid til å unngå å treffe en jettegryte. Kjører direkte gjennom en jettegryte er en rystende, merkbar hendelse. Mange nyheter stasjoner nå legge jettegryte rapporter på sine nettsider i tillegg til å rapportere disse drivende farer på sine nyhetssendinger. Selvfølgelig, hvis du treffer en jettegryte, sørg for å merke den plasseringen og kontakte staten eller fylkesvei reparere byrå med en rapport.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/147996.html

Previous:
Next:

driving tips