Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Instruksjoner for hvordan å lede en Stick Shift

Antar du allerede vet hvordan du skal kjøre en automatisk girkasse kjøretøy, lære å kjøre med manuelt gir kan være litt skremmende. Din venstre fot blir en del av den drivende ligningen, og synkronisering av din fot bevegelser mens manuelt skifte med høyre hånd er en vanskelig oppgave i begynnelsen. Låne en brukket-in stick-shift kjøretøy --- fortrinnsvis en liten bil --- og rekruttere en pasient kjørelærer vil hjelpe deg å lykkes lære kunsten å drive en standard girkasse kjøretøy. Før du starter

Finn et stort åpent område, for eksempel en stor, tom parkeringsplass blottet for hindringer. Hindringer føre til distraksjoner, og du trenger ikke det når man lærer å kjøre en manuell girkasse.

Start med å sitte i bilen med motoren av, girskift i første, og parkeringsbremsen brukes.
p Med bilen av, øve skiftende tannhjul. På hodet av tannhjulet-skift bør være mønsteret av girene. Forskjellige biler tilbyr en liten variant av mønstre, men mest ansette en H formasjon for skiftende, med første gir i øvre venstre hjørne, andre i nedre venstre, tredje i øvre høyre, og fjerde i nedre høyre (mønsteret fortsetter til høyre med fem-og seks-gear sendinger). Som du øve skiftende, også øve bruke clutchen hver gang du shift, som starter i første og jobbe deg opp, deretter jobbe din vei ned til første. Ikke vær engstelig for å starte motoren. Bli vant til posisjonene til de forskjellige gir, inkludert overdrive og revers, før du starter bilen.
Første til andre Gear

Start bilen i første gir ved å plassere din venstre fot på clutch --- langt venstre pedal --- og høyre fot på bremsepedalen. Når motoren er startet, slipper parkeringsbremsen.

Nøkkelen til standard sendinger er å lære å koordinere bruken av de tre gulv kronbladene og girspaken. Den vanskeligste delen av å kjøre med manuelt gir starter fra første gir, så du må sakte slipper clutchen til du føler motoren engasjerende overføring, og deretter flytte høyre foten fra bremsepedalen til gasspedalen og bruke riktig mengde press å få bilen i bevegelse. Steiling bilen er uunngåelig når man lærer dette trinnet, så ikke svette det. Du kan også over-rev motoren eller erfaring "kapping." Igjen, ikke bekymre deg om det;. Alle opplever disse problemene når de først lære å kjøre stick shift

Når kjøretøyet beveger seg fremover, kan du øve skiftende i andre gir. Når bilen er i bevegelse i andre, bør du søke inn clutchen, og trykke lett på bremsen for å stoppe bilen. Deretter starte helt på nytt. Gjenta dette trinnet mange ganger vil hjelpe deg å lære det grunnleggende om å kjøre en pinne skift. Noen skrapelyder, kjøretøy trosse og drøye motoren er alle normale forekomster når man lærer for første gang.
Beyond Second Gear
p Det er svært usannsynlig at du 're kommer til å være i stand til å skifte høyere enn andre gir på en parkeringsplass, uansett hvor stor den er. Hvis du kan, det er flott, men sjansene er du nødt til å få bilen på veien før du kan bruke høyere gir. Velg en lav-traffikert vei. En bygdevei er sterkt anbefalt. På den veien, praksis både akselerasjon gjennom girene og også bremser ved nedgiring. Bli komfortabel med å gå ned for å redusere hastigheten og ta med bilen til en stopp.

Når du er komfortabel giring opp og ned gjennom alle girene, er du klar til å oppgradere til et annet nivå. Men du er fortsatt ikke helt klar for de åpne veiene.
Hills

Den mest skremmende delen av å kjøre med manuelt gir er oppoverbakke start. Samordningen du lærte på parkeringsplassen krever nå en følelse av timing, så du vil trenge å raskt engasjere motoren uten å drøye å hindre at bilen stopper i et kryss eller rulle bakover inn i bilen bak deg.

praksis starter oppoverbakke på en lite brukt vei, slik som en oppoverbakke-skrånende parkeringsplass eller en boliggate som ser lite trafikk. Nøkkelen er å føle når clutchen er engasjerende motoren, og bruker dette øyeblikket for å ta din høyre fot utenfor bryte og sette den på gasspedalen. Igjen, drøye motoren, kapping og motor turtall er alle normale når man lærer denne delikate kunsten. Selv om det ikke bør brukes i vanlige kjøresituasjoner som det kan føre til overdreven slitasje på clutchen, lære å "ri clutch" (eller holde bilen ruller ved å bare så vidt å engasjere clutchen og trykke på gasspedalen) vil hjelpe deg å mestre oppoverbakke starter.
treffer gatene og Graduation

Husk at øvelse gjør mester. Du bør ta flere treningsløp før du treffer motorveien, alltid starter på parkeringsplassen og flytte opp til lite brukte veier før forstemmende selv på travle veier. Bite av mer enn du kan tygge vil bare føre til trusler og motløshet.

Plasser alltid bilen i første gir og sett på parkeringsbremsen når du er ferdig. Som vil hindre at bilen utilsiktet rulling.

Selv den mest erfarne stick-shift sjåføren gjør sporadiske feil ved kjøring i høy trafikk. Jo mer du øver, jo mer komfortabel du føler. Når du har oppgradert, vil du være i stand til å kjøre nesten alle kjøretøy med standard girkasse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148159.html

Previous:
Next:

driving tips