Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan å ri en Vespa scooter

Ingenting utstråler 60s europeiske retro mer enn en Vespa scooter. Riding en scooter kan være mer enn bare en egenerklæring om stil, kan det være svært praktisk i tillegg. Med et gjennomsnitt på 65 miles til gallon, enklere parkering evner og lavere investeringer, kan en scooter bare være det riktige valget for urban transport. Hvis dette er ditt første steg inn i to hjul verden, kan du dra nytte av informasjonen innenfor. Vi vil gå over det grunnleggende om ridning en av verdens mest verdsatte scootere. Du trenger:
Vespa Scooter
Førerkort
Hansker og lange ermer skjorte eller jakke
lange denim jeans
DOT godkjent hjelm (sjekk din lokale statlige lover om dette er obligatorisk, hvis ikke , bærer det likevel!)
Vis mer Instruksjoner
Bli kjent.
en

Sørg for å vite hva og hvor alle kontrollene før du starter. Sitt ned og hold på barene. Armene skal strekkes komfortabelt, uten å måtte lene seg fremover, og hendene skal hvile godt på de på styret. Grep skal være avslappet, men bestemt, ikke anspent.

En spak er plassert på hver side av styret, disse er din bremsespakene og fungere akkurat som en terrengsykkel. Retten spak foran brems og venstre spaken opererer bakbremsen. Det anbefales å bare bruke to fingre (indeksen og midtre) for å betjene bremsene, men du vil finne din egen "stil" som du rir.
2

Slå på tenningen og starte motoren ved trykke på den røde knappen på høyre side styret kontroll mens du trekker på en av bremsespakene. Din scooter bør starte umiddelbart, og du kan slippe bremsehendelen.
3

din høyre hånd styrer gassen, så et avslappet grep er nøkkelen til sikkerhet. Uten å vri på gassen, skal håndleddet være i en naturlig og avslappet stilling. Sakte vri (eller rull på) gasshåndtaket og scooter bør begynne å bevege seg fremover. Jo mer du vrir på gassen, jo raskere vil du gå. Når du begynner å akselerere, løfte føttene opp og ned på fotbrett. Vær forsiktig med å være glatt med gassen fordi plutselig eller jerky struping kan få deg i trøbbel raskt!
4

å stoppe, er det best å bruke både foran og bak bremser jevnt. Forsiktig, trekker i begge spakene mens du ruller av på gassen. En gang på en fullstendig stopp, pass på å sette minst en fot på bakken. Igjen er glatt bruk av bremsene nøkkelen til suksess. Gjør ditt beste for ikke å trekke i bremsene for hardt eller for plutselig å hindre at hjulene låser seg. Praksis start og stopp før du prøver å flytte inn på mer vanskelige manøvrer fordi lære å stoppe og bremse ned er en viktig ferdighet.
5

Når du har mestret kunsten start og stopp, er det tid for å se hva som er rundt hjørnet. Mens du slår i hastigheter under 15 mph er akkurat som å skru på en sykkel, scootere og motorsykler endre retninger annerledes enn en sykkel når du flytter i fart. Et fenomen kjent som "Counter-styring" finner sted. For å motvirke-styre, må du presse en styre i en retning å gå til den siden, med andre ord, trykker du rett til å gå rett. Så vanskelig som dette kan høres, det fungerer når du prøver det.

Start med å akselerere til 20 mph deretter lett presse en styret. Du vil føle din scooter lene mot den siden. Hvis du presse litt mer, vil scooteren begynner å svinge i den retningen.

Deretter finner et forhåndsbestemt tidspunkt å begynne en U-sving ved og akselerere mot det på 20mph. Når du nærmer deg det punktet, bremse nok til å bremse din fart og slå mot det punktet, med fokus øynene forbi det punktet og gjennom svingen. Som du fullføre svingen, sakte ruller på gassen og akselerere tilbake til 20 mph.

Practice av avkjørselen til du kan ri i sirkler og åttetall.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148126.html

Previous:
Next:

driving tips