Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Slik starter en bil i vinter

Starte bilen din i vinter er egentlig ikke noe annerledes enn det er noen annen tid på året, men det er noen skritt du kan ta for å sikre at den starter. Ugunstige vinterforhold føre til mer stress på batteriet, kjølevæske, motorolje og andre komponenter og væsker som er designet for å operere under bedre forhold. Forbereder bilen ordentlig for vinteren vil bidra til å sikre den starter uansett hva slags vær det er. Du trenger
Block-varmeapparatet
Kjølevæske
Winter spylervæske
Batterilader
batteri booster
Vis flere instruksjoner
en

Har en motorvarmer montert på bilen din hvis du ikke har den luksus av en oppvarmet garasje - starter en bil i et kontrollert miljø tilbyr deg den beste muligheten for vellykket tenning. En motorvarmer er en elektrisk boks laget for å varme motorblokken. En stikkontakt plugges inn i en utvendig grade skjøteledning og holder motorolje, kjølevæske og batteriet varmt. De koster litt penger, men det utbytte de betaler for å sikre at du kan komme dit du trenger å være er uvurderlig.
2

Få batteriet kontrolleres før været blir dårlig. Batteriet krever mer kaldt spy forsterkere - som kreves for å knekke starteren mot svinghjulet og trekker motoren rundt - i vinter enn det gjør i løpet av noen annen tid på året. Selv om bare et par hundre kaldtørning forsterkere er nødvendig for å starte nesten hvilken som helst motor i varmt eller kaldt vær, vil en kompromittert batteri i den lave enden av produksjonen bli alvorlig testet og kan lett mislykkes.
3

Ha dynamoen og elektriske systemet testet av et lokalt verksted mens du har batteriet kontrolleres. Mange håndholdte batteritestere på verksteder gå utover bare å sjekke batteriet. De kan avgjøre om det er et problem i det elektriske systemet, og selv om de kanskje ikke være i stand til å fordømme dynamoen, kan de avgjøre om noe annet enn batteriet forårsaker en mangel på start eller elektrisk system. En dynamo er utviklet for å gjenopprette ampere til batteriet, men vil ikke lade batteriet når det er drift.
4

Har frostvæske sjekket for både pH balanse og temperatur. Folk som bor i områder med alvorlig vintervær ofte har for vane å legge rett frostvæske. Dette kan redusere sin effektivitet så mye som for lite konsentrert frostvæske. Et likt blanding av vann og antifrostmiddel vil ordentlig sikre korrekt pH-balansen og temperatur som er nødvendig for bilen. Mange biler krever en viss grad av frostvæske, og det er viktig at riktig type blir brukt. Referere til væsken spesifikasjoner diagrammet i brukermanualen.
5

Legg isopropyl alkohol eller bruke vinteren grade vindusspylervæske til vaskemaskin reservoaret. Du trenger vindusspylervæske mest om vinteren, og om sommeren grade væske vil fryse fast og gjengi vaskemaskin ubrukelig. Selv om dette kanskje ikke synes like viktig som å starte bilen, det er ikke noe mer farlig enn å kjøre når du ikke kan se ordentlig. Har vindusviskere sjekkes for sprekker eller flenger mens du er i gang og bytt dem om nødvendig.
6

Bruk en alkohol grade tørrgass produkt til bilen din. De fleste biler i dag er drivstoff-injisert, og noen kan hevde å legge tørrgass er unødvendig. Men ekstrem kulde og oppvarming vil fortsatt føre til kondens i drivstoff linjer og drivstoffsystemet. Det er produkter for å overholde innsprøytning systemer som kan brukes trygt og effektivt. Les etikettene av tørrgass før du kjøper for å sikre at det er riktig for din bil, og vil ikke skade injektorer.
7

Start bilen som vanlig ved å vri på tenningsnøkkelen. Det kan være svak hvis veldig kaldt, men en motorvarmer eller en bil parkert i et kontrollert miljø vil sjelden gi deg problemer. Hvis ingen er tilgjengelige, og motoren vil ikke snu, bruk en batterilader eller batteri booster kan hjelpe hjelpe batteriet med de nødvendige kalde spy forsterkere som kreves for å startet motoren.
8

Sett av tid mellom mislykket starter for starteren å kjøle seg ned. Gjentatte ganger prøver å skru en motor vil raskt varme opp starteren og kan lett kompromittere sin funksjon. I kaldt vær, vil det ikke ta lang tid for starteren å kjøle seg ned, men kontinuerlig spy det kan lett bli overopphetet og skade den.
9

Step på gasspedalen en gang eller to ganger for å injisere drivstoff inn injektorene hvis du fremdeles er mislykket. Selv om det ikke er nødvendig for drivstoff-injisert biler, slik at noen drivstoff inn dysene kan hjelpe snu bilen over. Ikke kontinuerlig trykke ned gasspedalen, eller du kan enkelt oversvømme injektorer og gjengi en vellykket tenning vanskelig eller umulig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148102.html

Previous:
Next:

driving tips