Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Miata kjøreinstrukser

Mazda Miata roadster, også kjent som MX-5, er svært anerkjent for sitt utseende, så vel som sine sportsbiler legitimasjon. Tilgjengelig siden 1989, med store designendringer forekommer i 1999 og 2006, og tilbyr Miata en rimelig sportsbil alternativ. Imidlertid er Miata motsetning til de fleste andre personbiler. Få mest mulig ut av en Miata krever forståelse sine mekanikere og utvikle gode kjørevaner. Kjøring

Mens en Miata kan bli drevet på samme måte som de fleste biler, er det flere teknikker som bør brukes for å få mest mulig ut av sin dynamikk og ytelse systemer. Flertallet av Miatas er bygget med manuelle girkasser. Disse sendingene har close-ratio tannhjul og en kortkastende Shifter. Dette betyr at skiftende kan gjøres meget raskt. For Miatas utstyrt med sekstrinns manuelle girkasser, raske skift er nødvendig for god akselerasjon samt oppnå maksimal drivstofføkonomi. Som med hvilken som helst bil utstyrt med en manuell girkasse, downshifts er nyttige for ekstra kraft. Miata bruker en front motor /bakhjulsdrift konfigurasjon. Dette betyr at det er mest stabil ved akselerasjon via svinger, i stedet for å bremse gjennom dem slik tilfellet er med forhjulsdrift biler. Endelig har miata et meget lavt tyngdepunkt, og så kan bli innesperret kraftig uten kan tippe rundt. Sammen med sikkerheten for sport seter og anti-bremser, gjør dette Miata kjøreopplevelsen en spennende en.
Summer Driving
p Som en cabriolet, er Miata spesielt attraktivt i varmere vær. Bruk alltid solkrem og leppepomade når du kjører med toppen åpen, selv om det ikke er en varm dag. Soleksponering under enda en kort kjøretur kan føre til alvorlige hudproblemer. I tillegg bør solbriller brukes ikke bare for å eliminere gjenskinn, men også for å holde varmen ut av førerens øyne og for å beskytte øynene mot støv og rusk. Miata topp, om en makt folding hard top eller manuell klut topp, skal bare heves eller senkes med bilen parkert eller en full stopp.
Vedlikehold

Som alle biler, krever Miata regelmessig vedlikehold. Oljeskift og annen service skal utføres i henhold til Mazdas spesifikasjoner, som er skissert i bilens instruksjonsbok. Siden Miata er en bakhjulsdrift bil, bør dekkene roteres med forhjulene blir flyttet til motsatt hjørne bak, og bakhjulene blir flyttet rett fremover. En ekstra hjul vil være nødvendig for å utføre dekk rotasjoner på Miatas som har run-flat dekk, som de ikke inneholder et on-board reservehjul som et middel for å redusere bilens vekt og forbedre ytelsen.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148197.html

Previous:
Next:

driving tips