Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan Tire Size påvirker gass kjørelengde

Komme hver siste mil ut av en gallon bensin har blitt svært viktig sett fra et økonomisk og et miljømessig perspektiv. Når det gjelder biler, mange faktorer påvirker gass kjørelengde. Størrelse, type og tilstand på dekkene dine kan ha en innvirkning på bilens drivstofføkonomi.
Dekk spille en viktig rolle i bilens gass kjørelengde.
Hva er rullemotstand?

Når dekkene flytte over veien eller en annen overflate, må de øve en viss kraft for å opprettholde fremover bevegelse i en rett linje med konstant hastighet . Dette kalles rullemotstand, og er spesielt forårsaket av dekkets bøying og strekking mønster mens det beveger seg. Dette skjer for det meste i slitebanen delen av dekket, som er den tyngste og største delen av et dekk.

Of to dekk som er samme merke og linje, tyngre, har større størrelse dekk mer rullemotstand. Dette betyr at bilen bruker mer drivstoff for å gjøre dekkene flytte siden motoren må overvinne større rullemotstand.
Hvorfor rullemotstand Matters

dekkets rullemotstand kan øke total kjøretøy drivstofforbruket med så mye som fire prosent i bykjøring og 7 prosent under landeveiskjøring, i henhold til Tire Rack. En 10 prosent reduksjon i dekkets rullemotstand resulterer i en en-til to-prosent forbedring i bilens drivstofføkonomi. Dette kan ikke virke som mye, men det kan redusere drivstofforbruket med et par tanker i året og gjøre kjøp av lavere rullemotstand dekk en bedre verdi over deres levetid.

Noen dekk selskaper som tilbyr dekk spesifikt designet for lavere rullemotstand inkluderer Goodyear, Cooper, Michelin, Bridgestone og Yokohama.
dekkvedlikehold

En enkel måte å få det beste drivstofføkonomi ut av et sett med dekk er å holde dem skikkelig vedlikeholdt. Under-oppblåst dekk krever mer kraft for å snu. Sjekk dekkene månedlig for å sikre at de er riktig lufttrykk. Du finner riktig lufttrykk i instruksjonsboken eller på plakat inne i førerdøren.
Honor Safety Above Fuel Efficiency

Dekk som er Overinflated eller er mer slitt (med mindre enn 4/32nds av slitebanen) har lavere rullemotstand. Uansett hvor fristende det er å få bedre drivstofføkonomi, ikke overfylle dekkene, da dette kan påvirke sikkerheten. Skifte dekk når det trengs. Ikke la dekkene komme under 2/32nds av slitebanen før du bytter dem, siden på det nivået bremselengden og sikkerhet kan bli påvirket negativt.
Andre Fuel Efficiency Tips

Du kan ta ytterligere skritt for å redusere bilens drivstofforbruk. Vedlikeholde luftfilteret, erstatte en luftfilter kan øke bilens gass kjørelengde. Du kan også forbedre gass kjørelengde ved å velge riktig oljekvalitet til bilen din.

Eliminer overflødig vekt i bilen ved å se hva du holder i bagasjerommet. For hver 100 pounds, kan bilens gass kjørelengde reduseres med en til to prosent, ifølge Goodyear.

Unngå raske starter når man kommer ut av stoppskilt eller rødt lys. Aggressiv akselerasjon kan redusere gass kjørelengde med opptil 33 prosent, ifølge Goodyear.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148177.html

Previous:
Next:

driving tips