Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan kjøre en Stick Shift

Lære å kjøre en manuell girkasse bil, eller en pinne skift, kan utfordrende, men med litt tålmodighet og praksis kan bli like enkelt som å kjøre en automatisk bil. Følg disse trinnene for å komme i gang. Instruksjoner
Bli kjent med Transmission
en

Notice er det tre pedaler i stedet for to. Pedalen lengst til venstre er clutch og det hjelper deg skifte. Brems og gass følger fra venstre til høyre.
2

Finn girkasse i midtkonsollen i bilen. Studer diagrammet på toppen av girspaken, som forteller deg hvor hvert gir er plassert. Diagrammet vil se ut to H sitter fast sammen.
3

Øv på en parkeringsplass eller i et ubebodd område hvor du ikke treffer noe. Trekk opp parkeringsbremsen og sette giret i fri.
Treffer Veien
4

Plasser din høyre fot på bremsen og starte bilen. Plasser venstre foten på clutchen og flytte girspaken i første gir-toppen av den første H. Ikke ta foten av bremsen.
5

Løsne parkeringsbremsen og ta foten av bremsepedalen når du er klar til å begynne.
6

Plasser din høyre fot på gassen og sakte bruke litt press. Lette foten fra clutchen, og når motoren begynner å sakte start ved å trykke på gasspedalen. Pass på at du søker så mye som du slipper. Dette vil få bilen akselererer i første gir.
7

Ta din høyre foten av gassen når bilen begynner å rev til 3000 RPM, og skyv venstre fot ned på clutchen. Trekk girkasse rett ned så langt det kan gå å sette bilen i andre gir. Slipper clutchen samtidig som du trykker på gassen.
8

Fortsett å bruke de samme trinnene for å gire opp et gir hver gang bilen treffer 3000 RPM. Flytt bare ett gir om gangen, rundt H, til du treffer femte gir. Du vil bare bruke femte gir hvis du kjører på motorvei.
Forsinke, Rygging, og stoppe
9

Gir ned når du ønsker å stoppe. Slipp girkasse til andre mens søknad clutch og brems.
10

Sett bilen i første gir og sett på parkeringsbremsen ved parkering.
11

Sett bilen i revers ved å bruke både brems og clutch og flytte girspaken helt til høyre og helt ned. Slipper clutchen og gasspedalen samtidig sakte og bilen vil begynne å bevege seg bakover.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/147836.html

Previous:
Next:

driving tips