Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Instruksjoner om Releasing en Trailer Hitch Ball

Ved sleping en stor trailer eller et kjøretøy, er den vanligste setup en trekkrok og ball. Ballen er montert på baksiden av tauekjøretøyet, og at kroken er festet til kjøretøyet under slep. Denne artikkelen vil fortelle deg den beste måten å feste og løsne tauet kjøretøy fra stikk-tilkobling. Riktig installasjon og fjerning av ballen.

Velg riktig størrelse ballen for tilhengerfeste. De mest vanlige størrelser er en 1/2 til 2 1/2 inches, i 1/4-tommers intervaller. For medium-duty tauing, for eksempel en pickup lastebil eller SUV tauing en campingvogn, er 2-tommers ball den mest brukte, men du må bruke riktig størrelse ball som vil matche stikk.

installere ballen, sett den inn i hullet på monteringsflensen på baksiden av tauet kjøretøy, og træ den store mutteren på akselen som stikker nedover. Du trenger to store skiftenøkler å gjøre dette - en til å holde den skrå flens rett under ballen, og ett for å stramme mutteren. Fjerning krever også to store skiftenøkler. Når ballen tas opp, være spesielt forsiktig med å la skiftenøkkelen holder flensen slip, som skader eller skader på stikk montering, kan føre til.
Feste trekkrok

av trekkrok vil ha en låsehendelen på den øvre overflaten. Slipp denne spaken, og plasser stikk over ballen. Senk den på plass, pass på at stikk fullt omslutter ballen, og lukk låsen.

Manøvrering stikk på plass kan være vanskelig, spesielt hvis hengeren er tung. Stikk kan ha en støttefot nær fronten, og hvis det er slik utstyrt, kan du skru stativet nedover slik at tilhengerens vekt støttes, og deretter tilbake bilen sakte på plass (med ballen sentrert under stikk), deretter senking av tippen med sveiv. Dette vil være nødvendig dersom tilhengeren er stor eller tung, og gjøres best med en hjelper til å veilede deg mens du plasserer trekkvognen.
Ta av tilhengerfestet

Når du kobler tilhengeren, trekkvognen og tilhengeren må stå på et plant underlag, samt nivå med hverandre. Hvis du ikke gjør dette, vil stikk binde på ballen, og det kan være vanskelig eller umulig å løsne stikk.
P Hvis tilhengeren er utstyrt med en sveiv stativ, er fjerning oppnås ved å senke stå langt nok til at hengerens vekt støttes (men ikke så langt at tilhengeren er hevet i forhold til den trekkvognvekt), deretter slippe låsehendelen, heve tilhengeren videre, slik at kroken er klar av ballen, og deretter å drive slepet bilen et par meter fremover.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148147.html

Previous:
Next:

driving tips