Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan sette en motorsykkel i Neutral

Sette en motorsykkel i nøytral er en av de mest grunnleggende og elementære ferdigheter enhver rytter kan ha. Mest alle kan finne nøytral mens du står stille eller konsentrere seg om det. Vanskeligere er å finne nøytral mens bremse til en stopp eller mens konsentrere seg om noe annet. Denne opplæringen vil lære deg å finne nøytral ved å føle, slik at du bedre kan rette oppmerksomheten mot mer presserende saker av veien. Du trenger
Motorsykkel i stand kjører
Sikkerhetsutstyr eller klær
Et tomt, flat parkeringsplass med god plass.
Vis flere instruksjoner
med motoren av

en

Start med sykkelen i ro og motoren. Hold høyre hånd på forbremsen, og støtte sykkelen med høyre ben. Hvis sykkelen din har et senter stativ, kan du gjøre dette trinnet mens sykkelen er på midten stativ. Trå inn clutchen med venstre hånd, og trykk på girspaken ned for å sette den i første gir.
2

Hold clutch deprimert med venstre hånd, og løft forsiktig opp på Shifter pedal /spak med venstre tå. Du skal føle et lite klikk som overføring finner veien til nøytral posisjon mellom første og andre gir. Du kan gjenta dette trinnet så mange ganger som nødvendig for å få følelsen for det. Husk at målet er å finne nøytral ved å føle.
3

Kontroller at sykkelen er i nøytral ved å la ut clutchen og prøver å rulle sykkelen fremover eller bakover. Hvis sykkelen ruller, har du funnet nøytral.
Med motoren i gang
4

Mens sykkelen er fortsatt i nøytral, start motoren, sette den i første gir . Kontroller at du har god plass foran deg, og starte sykkelen fremover.
5

Når sykkelen beveger seg fort nok til at du kan ha begge føttene på pinnene komfortabelt (vanligvis noe over 5 km /h, men skyter for 10 km /h eller så), trå inn clutchen og løft litt på girspaken med toe din. Du skal føle deg så kjent lite klikk. På de fleste sykler, hvis du hører en tung "snick" lyd, har du underbitt nøytral og hit andre gir.
6

Kontroller at du er i nøytral ved forsiktig la ut clutchen. Hvis sykkelen er fortsatt i gir, vil enten nesen dyppe ned, eller motorens turtall vil avta. Hvis dette skjer, klem inn clutchen for å løsne den. Gjenta dette trinnet så mange ganger du trenger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/147915.html

Previous:
Next:

driving tips