Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan kjøre en Care Med en 5 trinns girkasse

Før 1950, var alle biler og lastebiler som selges i USA manuell girkasse biler. Innføringen av automatiske girkassen gjorde kjører mye lettere å lære. Kjøretøy som bruker automatgir ble svært populær til tross for at lavere drivstofforbruk og makt enn de som bruker manuell girkasse. Talsmenn for manuell girkasse sitere disse fordelene og moro av å kjøre med en pinne skift. De fleste sjåfører, er imidlertid fremdeles satt av ved læringskurve. Denne artikkelen vil hjelpe med å fortelle deg det grunnleggende om å kjøre en bil med manuell femtrinns girkasse. Instruksjoner
Hvordan kjøre en bil med en fem-trinns girkasse
en

Engasjer clutchen med venstre fot (det er lengst til venstre gulv pedal) ved å skyve den helt til gulvet . Sett girspaken i nøytral. Mens du holder høyre fot på bremsen, starte motoren.
2

Kontroller at parkeringsbremsen er på. Flytt girspaken i første gir og sakte lette på clutchen mens du tar din høyre foten av brems og flytte den til gasspedalen. Som du la opp på clutchen, begynne å gi bilen litt gass ved å trykke lett på gasspedalen. Nøkkelen er å holde omdreininger per minutt (RPM) konstant inntil clutchen fanger og bilen begynner å bevege seg. På dette punktet, la opp helt på clutch og videre trykke ned gasspedalen. Hvis bilen boder, kople inn clutchen og vri om nøkkelen for å starte på nytt. Hvis du ikke vet hvor du skal se etter RPM, sjekk på dashbordet skjermen. Ved siden av speedometer og vanligvis av lik størrelse er RPM display (turteller). Dette viser hvor fort motoren er i gang, som bestemmes både av dagens utstyr og hvor mye gass motoren blir gitt.
3

Bytte inn i høyere gir er lettere enn å gå fra en død stoppe først. For optimal drivstofføkonomi, gire opp ved ca 3000 RPM. Ta foten vekk fra gasspedalen og trykker inn clutchen til gulvet. Flytt girspaken inn i neste høyeste giret og deretter sakte la clutchen ut mens sakte trykke inn gasspedalen. Gjenta for hver etterfølgende gear.
4

Når bremse ned, bruke bremsen som du ville i en automatisk girkasse før du kommer inn i underkant av 10 km /h range. På dette punktet bør du kople inn clutchen for å holde motoren fra drøye som du kommer til en stopp. Når du er klar til å starte på nytt, skifte til første gir.
5

Vanligvis kan utstyret du er i bli tenkt på i form av fart, med første gir fra 0 til 15 mph, andre gir alt fra 5 til 25, tredje gir 15-45, fjerde 30-60, og femte fra 50 til topphastighet. Med dette i tankene, og også se på RPM vil hjelpe deg å lære hva som er den ideelle hastigheten for å gire opp eller ned.
6

Sikkerhetskopiering fungerer mye på samme måte bortsett fra at du bruker revers. Med clutchen engasjert, flytte girspaken til R og bruke samme clutch /gass metode som å flytte inn i første gir.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/147916.html

Previous:
Next:

driving tips