Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Leksjoner på Driving en Standard

En standard-shift bil krever manuell giring av tannhjul fra lav til høy for å gjøre bilen til å øke hastigheten, heller enn ved hjelp av en automatisk girkasse som skifter gir og for deg. Lære å kjøre en standard-shift bil kan være frustrerende, men med noen tips og instruksjoner vil du finne prosessen mye mindre smertefull enn du trodde. Standard Driving Tips

Før du begynner din standard kjøreinstruksjoner, finne en venn som er tålmodig og villig til å lære deg på bilen sin. Ved første, kan turen være grov, så det er viktig for deg å være komfortabel med din instruktør. Finn et sted som en parkeringsplass der det er ingen andre biler i nærheten, og har du god plass til å operere uten å bekymre deg for mye om å styre bilen.

I en vanlig bil, er det tre pedaler. Fra venstre til høyre er det clutchen, bremsepedalen og gasspedalen. Bli akklimatisert til clutch og shifter på bilen du lærer på. Rollen til clutchen er å overføre bevegelse i en bil, og den kan festes eller frigjøres. La opp på clutchen (engasjere det) gjør bilen til å bevege seg fremover mens du trykker ned på clutchen (kople det) gjør bilen til å drive i en nøytral stat. Med i nødbremsen på, trykk inn kløtsjen med venstre fot og flytte girspaken i andregir mens sakte slippe clutchen. Gjenta dette for alle girene til du er kjent med bevegelse og føler deg komfortabel med din sittestilling.

Før du starter bilen, venne seg til tanken om at du ikke kan skade bilen uansett hvor mye bilen lurches under leksjonen. Du kan slipe girene litt, men ikke la det bry deg.
Komme i gang

Starter bilen i første gear er den vanskeligste delen av å kjøre en standard bil. Få følelsen av å tappe foten på gasspedalen med høyre fot, mens utleie av (engasjerende) clutchen med venstre fot. Når du hører begynner motoren å dra, trykke hardere på gasspedalen. Mange første gangs standard drivere tillate bilen å stoppe for frykten for å ta av for raskt. Ikke bekymre deg hvis du stoppe bilen flere ganger og husk at det ikke skader bilen.
Ved å skifte

vite når man skal skifte tar mye praksis, fordi du må bli kjent med lyden og følelsen av din standard bil. Når bilen triller langs komfortabelt i første gir, lytte til motoren. Når bilens turtall (omdreininger per minutt) øker til et par tusen, og du hører motoren bli anstrengt, vil du vite det er på tide å skifte. Kople inn clutchen, skifte til andre utstyr og deretter kople inn clutchen igjen.
Warnng

Kjøring i bakker kan være mer farlig enn å kjøre på et flatt underlag fordi du må være raskere med fotarbeid-engasjerende clutch og starter i første for å holde bilen ruller bakover inn i en annen bil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148286.html

Previous:
Next:

driving tips