Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan kjøre en manuell bil

De fleste nye biler er utstyrt med en automatisk girkasse som standard, men det er fortsatt mulig å plukke opp en manuell bil, avhengig av hva slags bil du vil kjøre. Biler med manuell eller standard girkasse, stole på sjåføren til å skifte gir når bilen akselererer. Å lære å kjøre en bil med en manuell girkasse kan være frustrerende i begynnelsen, men med litt øvelse vil snart virke som andre natur. Instruksjoner
en

Sett nøkkelen i tenningen og trykk på clutchpedalen til gulvmatte. Manuell girkasse biler vil ikke starte hvis de er i gir.
2

Gi trykk på bremsepedalen med høyre fot. Vri om nøkkelen for å starte tenningen.
3

Slipp nødbremsen. Du vil finne utgivelsen enten på midtkonsollen eller under førersiden dash, avhengig av merke og modell av bilen din.
4

Plasser din høyre hånd på pinne og skyv den inn i første girstilling - første gear er sporet helt til venstre og opp i de fleste biler
5

Sakte slipper clutchen til du kjenner det begynner å fange, og deretter bruke milde press til. gass. Ideen er å ta av så smidig som mulig.
6

Gi bilen mer gass som den akselererer, og fjern foten fra clutchen.
7

få noen hastighet og deretter trykke inn clutchen igjen, samtidig slippe gassen.
8

Shift til andre gear, som er rett under først. Sakte slipper clutchen og gir bilen gass igjen for å få fart på karrieren.
9

Gjenta denne prosessen hele veien gjennom femte eller sjette gir, avhengig av bilens girkasse type.

10

Trå inn clutchen og trykke på bremsen samtidig når du trenger å bremse ned. Pop bilen i fri mens du venter på en lys eller stoppskilt, og deretter begynne å skifte fra første. Neutral er vanligvis den plass i mellom opp og ned på kølla.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148074.html

Previous:
Next:

driving tips