Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Pneumatisk Tire Definition

Ordet "pneumatisk" kommer fra det greske ordet for "ånd" ("pneuma") og betyr noe som er fylt med luft. De fleste av de dekkene som du ser eller bruker i dag er mest sannsynlig luftfylte dekk. Faktisk kunne moderne kommersielle og private transport ikke fungere uten luftfylte dekk. Definisjon

Websters online ordbok definerer luftfylte dekk som dekk laget av armert gummi, holder trykkluft. Noen dekk krever lufttrykk for å holde formen er en pneumatisk dekk.
Historie

Oppfinnelsen av pneumatiske dekk er kreditert til irsk kirurg John Boyd Dunlop, som utviklet den første praktiske pneumatiske sykkeldekk i 1888. Michelin brødre, André og Édouard, var de første til å bruke luftfylte dekk på en bil for en 1895 løp.
Identifikasjon
< p> Pneumatiske dekk består av band av ledning stoff, eller "Plys", belagt med gummi for å holde lufttrykket. Bias ply dekk har sjiktene kledde i en vinkel til de andre lagene. Radialdekk har alle sjiktene lagt på 90 grader til dekket kroppen eller foringsrør.
Typer

rør type dekk krever en gummi slange å holde lufttrykket. Sykkeldekk, MC-dekk på eiker felger og eldre skjevhet ply bil og lastebil dekk krever slanger. Slangeløse dekk har en stiv perle på kantene av sideveggen som danner en lufttett forsegling med hjulet, noe som eliminerer behovet for en slange.
Unntak

Faktum at luftfylte dekk kan punkteres og miste lufttrykket gjør dem uegnet for enkelte programmer. Dekk som brukes av det militære, i konstruksjon og på gaffeltrucker er ofte laget med solid gummi eller fylt med spenstig skum.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101108.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold