Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan beregne dekktrykk

Dekk som er over-eller under-oppblåst er usikre, og slites ut lettere enn dekkene holdt på sitt riktig trykk. Du har sikkert sett råd om å holde dekk fylt til riktig psi (pounds per kvadrattomme). Imidlertid kan endringer i temperatur gjør det vanskelig å måle den optimale psi for dekkene, da lufttrykket varierer med endringer i utetemperaturen. Du trenger
Tire manometer
Vis flere instruksjoner
Beregning Optimal dekktrykket
en

Skaff instruksjonsboken for bilen din, og sjekk dekk vedlikehold seksjon for bilens foreslått psi rating. Den psi vurdering i bilens manual er basert på produsentens test av hvordan dekkene utføre på din bil.
2

Sjekk din nåværende dekktrykket fra en kald lesing. En kald lesing innebærer å sjekke lufttrykket i dekkene på en normal 70 grader uten å ha kjørt bilen nylig (se "Måling Air Pressure"-delen).
3

Finn den maksimale mengden av luft press dekk kan holde ved å sjekke sideveggen av dekket ditt. Kontroller alle fire dekkene å sikre at de alle kaller for samme maksimalt lufttrykk.
4

Record temperaturen på kjøreforholdene kjøretøyet vil bli utsatt for. For eksempel, hvis bilen din er i en 70-graders Fahrenheit garasje, men utetemperaturen er 0 grader Fahrenheit, registrerer utetemperatur.
5

Bruk den foreslåtte psi på brukerhåndboken for å beregne optimalt dekktrykk basert på lufttemperatur. Ifølge AA1Car.com, synker lufttrykket litt over 1/2 pund for hver 10-graders Fahrenheit fall i temperaturen. Legg en psi for hver 10-graders reduksjon i den drivende temperatur miljø, eller trekke en psi for hver 10 graders økning i kjøring temperatur miljø. For eksempel, hvis den foreslåtte psi på dekkene dine er 24 psi på en kald lesing, og du vet at du skal kjøre i minusgrader, betyr det 70-graders reduksjon du vil legge til 7 psi for å oppnå en optimal dekktrykket 31 psi.
6

Blås dekkene til den anbefalte psi basert på dine beregninger.
Måling Air Pressure
7

Bruk et kubein eller hjulkapsel remover å fjerne hjulet hjulkapsel å nå dekkets ventilen stammen. Plasser hjulkapsel på et trygt sted til siden. (Noen biler ikke krever hjulkapsel fjerning fordi deres dekkets ventilspindlene er tilgjengelig gjennom hjulkapsel.)
8

Sjekk ventilstammen for sprekker eller lekkasjer. Ta dekk til et dekk verksted for å fikse ventilstammen hvis den er skadet - ikke stole på en avlesning fra en sprukket eller ødelagt ventil stammen
9

Ta av ventilen stammen cap.. Fjern lokket langsomt for å unngå skade på ventilspindelen. Sett lokket på et trygt sted for enkel gjenfinning senere.
10

Place trykkmåleren over ventilen stammen. Måleren stick vil blåse utover fra måleren hvis du bruker en manuell trykkmåler. Vent noen sekunder hvis du bruker en digital trykkmåler.
11

Fjern trykkmåleren fra ventilen stammen. Ta opp dekktrykk lesing. Ta en annen ved å plassere manometer over ventilstammen igjen. Fjern trykkmåleren og registrere dekkets lufttrykk igjen. Ta flere målinger for å teste påliteligheten av din trykkmåler.
12

Bytt dekkets ventilen stammen cap og gjenta prosessen for alle fire dekkene på bilen din.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101209.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold