Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hva er årsakene til Unormal dekkslitasje?

Selv om dekkslitasje er en normal følge av langvarig kjøring og bruken av dekket, er unormal dekkslitasje atypisk og kan redusere funksjonalitet og lang levetid på et bildekk. Det finnes en rekke årsaker til unormal slitasje på dekkene. Lavt dekktrykk

Lavt dekktrykk fører til et dekk til å bule og negativt påvirker hvordan dekk maskene med bakken. En feil oppblåst dekk utvikler økt rullemotstand og friksjon som et kjøretøy drevet, noe som fører til ekstra belastning å utvikle seg på dekk løpebaner, noe som over tid kan føre til akselerert dekkslitasje i tillegg til unormal dekkslitasje mønstre. Lavt dekktrykk er en av de vanligste årsakene til unormal og tidlig dekkslitasje.
Slitte støtdempere

Foruten stabilisere bilens ride, støtdempere bidra til å holde et kjøretøy dekk stabilisert og plantet godt på bakken, noe som bidrar til å normalisere dekkslitasje og bedre dekk kontakt med bakken. Slitte støtdempere kan skape unormal dekkslitasje ved å destabilisere et dekk og la overdreven opp-og-ned-dekk bevegelser til forekomme, spesielt i ulendt eller humpete terreng. Også, som støtdempere slitasje, de mister sin evne til adekvat utjevne bilens vekt, som kan tillate store kjøretøy belastning å utvikle seg på Dekk, som kan akselerere dekkslitasje.
Bilder Slitte kuleledd

helsen til bilens hjuloppheng foran er svært viktig for å sikre langvarige dekk. Kuleledd, som er kritiske kjøretøy forhjulsoppheng deler ansvarlig for å opprettholde tilstrekkelig dekket justering og vinkel, kan føre til unormal dekkslitasje når de slites for mye. Utslitt kuleledd kan tillate et dekk å vippe eller svaie for mye, noe som negativt påvirker hvordan dekket treffer bakken under kjøretøyet drift. Dette endrede dekk justering fører til økt dekkslitasje, spesielt på de ytre dekkene.
Front End Alignment

En bilens front end suspensjon justering (eller mangel på sådan) har stor innflytelse på dekkslitasje. En riktig justert kjøretøy forstillingen bidrar til å holde bilens forhjul pekte og vinkles i de riktige posisjonene, noe som tillater en bil å bli kjørt i en rett linje, og bidrar til å utjevne og redusere dekkslitasjen. Et grensesnitt suspensjon som er forskjøvet eller skadet er en vanlig årsak til unormal slitasje på dekkene. I tillegg til å akselerere dekkslitasje, kan en forskjøvet front end redusere bilens gass kjørelengde ved å øke rullemotstand.
Warped Tire Rim

En bøyd eller vridd dekk felg kan forårsake et dekk å vingle eller treffe bakken på en unormal måte, noe som kan akselerere (og føre til unormal) dekkslitasje. Bildekk er laget slik at den sitter godt rundt bilen felg, noe unormalt eller feil i en felg er sannsynlig å ha en negativ innvirkning på tilhørende dekk, forårsaker alt fra tidlig dekkslitasje og pitting til leiligheter og utblåsninger. Kontrollere tilstanden til en bil felgen er ofte nyttig å bestemme årsakene til unormal slitasje på et dekk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101065.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold