Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Tire Size Forklaring

De lange brev-og-tallkombinasjoner på bildekk gi deg mye informasjon når du dekode dem. Hver bit av kombinasjonen er tildelt i henhold til et logisk system som sikrer at du kjøper riktig størrelse dekk som passer til bilens felger og å bære belastningen trygt og effektivt. Grunnleggende

Du finner en lang rekke, vanligvis innledes med en bokstav, etset bort på siden av hvert dekk. Denne identifikatoren forteller deg hva slags kjøretøy dekket er beregnet for, hvor mye vekt det vil bære, dens mål og til hvilken hastigheter og temperaturer den kan brukes.

Hvis tallet har ingen bokstav foran den , dekket er et metrisk størrelse. Metriske størrelser brukes hovedsakelig i Europa, men de er også brukt i USA på lastebiler og SUVer.

En "P" betyr at dekket skal brukes på personbiler som biler, SUVer, 1/4-ton og 1/2-ton pickup tucks, og minivans. En "T" indikerer en midlertidig reservehjul. "LT" er for lette lastebiler og biler som frakter tung last eller trekke andre kjøretøyer, slik som SUVer, store varebiler, og 3/4-ton og ett-tonns pickups.
P Hvis den "LT" er på slutten av nummeret snarere enn begynnelsen, er dekket laget for biler som frakter tung last, slep andre kjøretøy, bruker 16,5 tommers felger, eller det indikerer store dekk laget for ekstra trekkraft og bærende evne.

Hvis en "C" følger nummeret, det er en europeisk metrisk dekk laget for kommersielle varebiler og levering lastebiler. En "ST" foran nummeret indikerer en spesiell trailer dekk som skal brukes på generell-verktøyet trailere, eller de som bærer båter eller biler. Disse dekkene er ikke til å bli brukt på biler.
Cross-Section Bredde

Etter brevet, hvis det er en, er tre tall som gir dekkets cross- seksjonsbredde i millimeter. For eksempel, 225 betyr at dekket måler 225 millimeter på tvers, fra den bredeste delen av den ytre sidevegg til den bredeste del av den indre sidevegg. Målingen er tatt når dekket er montert på et hjul av en bestemt størrelse.
Profil

De to neste tallene forteller deg forholdet mellom dekkets høyde og bredde sin. For eksempel indikerer 50 at høyden målt fra slitebanen til felgen, er 50 prosent av det tverrsnitt bredde.

For å konvertere millimeter målinger til inches, dividere antallet med 25.4, som er antall millimeter per tomme. For eksempel, hvis du deler 225 millimeter med 25,4, kommer du til 8,86 inches, som er tverrsnitt av dekket i eksempelet. For å bestemme sidevegg høyde, noe som er 50 prosent av bredden, dividere 8,86 inches med 2, lik som 4,43 inches.
Type of Construction

Etter de to tallene som gir høyde-bredde-forholdet er et annet brev som gir deg informasjon om hvordan dekket er konstruert. En "R" betyr radial, noe som er den mest brukte type dekk. "D" indikerer en diagonal indre konstruksjon, og disse dekkene er brukt som reservedeler og for light-duty lastebiler. "B" betyr at dekket er belte, med forsterkende belter under trinnene. Diagonalbeltedekk dekkene er generelt ikke brukes lenger. En "F" etter noen av disse bokstavene betyr at dekket er en "run-flat". Denne ekstra betegnelsen er ikke obligatorisk, og kan ikke være merket på dekkene dine.
Diameters

De to neste tallene gir dekket og hjulet diameter, som er å være brukt til å matche dekk til hjulet. Disse "tommers-rim" størrelser kjøre 8-28 og er den mest brukte for minivans, lys pickups, biler og SUVer. Halv-tommers målingene er mindre vanlig, men finnes fortsatt på dekk laget for tunge lastebiler og trailere og varebiler.
Tjenestebeskrivelse

Den endelige to tall og en bokstav angir dekkets bæreevne og hastighet rating, noe som har vært obligatorisk siden 1991. Tallene er tildelt i henhold til en indeks, der den laveste rating, 71, tilsvarer 761 pounds, og den høyeste rating, 110, tilsvarer 2,337 pounds. Bokstaven er tildelt i henhold til dekkets maksimale hastighet evne. For eksempel indikerer en "L" 75 mph eller 120 km i timen, mens en "V" betegner 149 mph eller 240 km i timen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101066.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold