Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Fordelene av radialdekk

Michelin patentert og introdusert radial dekk i 1946. Siden da har radialdekk bygging blitt anerkjent verden over for sine klare fordeler fremfor bias dekk. Det er fortsatt applikasjoner hvor bias dekk er egnet, men radials tilby fordeler som bias dekk ikke kan. Disse fordelene gjør radials det foretrukne valget for de fleste bruksområder. Bygging

Fordelene med en radial dekk skyldes, delvis, til måten dekket er konstruert. Belagt stål ledninger går fra vulsten til vulsten vinkelrett på omkrets-midtlinjen av dekket. Disse er vist i figuren som radial lag. Stålbelter blir så lagt over de radiale lag under slitebanen av dekket. Dette danner et todelt konstruksjon der sideveggene er en separat enhet fra slitebanen struktur.
Punkteringsmotstand

Styrken av multi-lag av stål belter gjøre slitebanen motstandsdyktig mot punktering. Den todelte konstruksjon av dekket strukturen tillater sideveggene til flex uavhengig av slitebanen. Dette gjør at slitebanen å holde kontakt med veibanen selv mens sideveggene flex under en belastning eller i svinger. Dette reduserer sjansen for fremmedlegemer punktering sideveggene siden sideveggen ikke "rulle over" til å presentere seg til veibanen.
Traction

De samme bygningsdeler som gjør radial dekk punktering motstandsdyktig også gi det bedre veigrep enn skjevhet ply dekk. Den radiale slitebane er i kontakt med veibanen, selv under en last. En skjevhet ply dekk vil forvrenge sin løpebane under en belastning og så reduserer mengden av slitebanen som er i kontakt med veibanen.
Heat Effektivitet

stål kabler i radialdekk fungere som en kjøleribbe til å avgi varme. Dette holder dekk kjører på en kjøligere temperatur enn en tilsvarende størrelse bias dekk. De lag av en bias dekk holder varmen og så er mer utsatt for utblåsninger når dekket varmer opp under vedvarende landeveiskjøring
Quiet Ride

radial dekk. - på grunn av sin todelte konstruksjon - tilbyr et roligere, jevnere kjøring enn bias dekk. Det er også mer drivstoffeffektive siden det gir mindre motstand mot veibanen. Dette er et uttrykk referert til som "rullemotstand." Totalt radialdekk har lengre levetid sammenlignet med bias dekk under lignende arbeidsoppgaver og miljøer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101057.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold