Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Auto Dekk Utvalg Guide

The type, størrelse og klassifisering av bilens dekk er svært viktig for sikkerheten til kjøretøyet --- så mye at de fleste dekkforhandlere er bare tillatt å installere dekk som er riktig størrelse og vurdert for bil og type kjøring du gjør. For å være sikker på at du får de riktige dekk til bilen din, må du vurdere felgstørrelse, dekkdimensjon, type dekk og dekkets veien rating. I tillegg forstå produsenter kodesystem er viktig for å velge riktig dekk. Tire Size Coding

På siden av hver dekket er en kombinasjon av tall og bokstaver som sier hva slags dekk er på bilen. Denne kodingen er forskjellig for hver størrelse dekk og type, men oftest ser omtrent slik ut: P235-75-R15. "P" står for passasjer dekk, og hvis det var "LT" det ville bety lett lastebil. Aldri få et dekk som er rangert som passasjer dekk for en lett lastebil. Disse er vurdert for ulike tykkelser og typer kjøring.

De påfølgende tre tallene er dekket bredden i millimeter og de neste to er sideveggen høyde. Det er viktig, når du kjøper nye dekk, som du velger dekk som er nøyaktig eller nær de formatene som er angitt i denne kodingen for dekk din. Hver bilens kjøreegenskaper spesifikasjoner er satt opp for å huse en bestemt størrelse på dekk, og det anbefales at bileiere ikke avviker fra disse størrelsene mer enn 3 prosent av antall. Hvis dekkene ikke er riktig størrelse, er det mulig at de kan gni under bilen, at speedometer og kilometerteller ikke registrerer riktig, eller at dekket ikke er vurdert for vekten av bilen.

Load og-hastighet

På slutten av dekket koding tallene er en to-sifret nummer, for eksempel "89", dette er bæreevne. På lastebiler, inkludert lette lastebiler, dekk har en belastning som må vurderes når du kjøper dekk. Disse tilkoblingsverdiene er viktige fordi de bestemmer hvor mye av en last kan settes på dem. Jo høyere belastning, jo mer de kan holde. Når du kjøper en personbil dekk, er belastningen ikke så viktig som på en lastebil med mindre du skal frakte tung last på en konsistent basis.

Umiddelbart etter den første koding er hastigheten vurdering, i form av en enkelt bokstav. En gjennomsnittlig familie sedan eller bil er fart rangert med en "S" eller "T" som er greit for de fleste biler. Hvis du er ute etter en høy ytelse dekk, er du sannsynligvis på jakt etter noe med en høyere hastighet vurdering. Se Resources en belastning og hastighet vurdering diagrammet for din bestemt type kjøretøy.
Bane og Været

Ulike områder av landet har ulike klima og derfor kan kreve forskjellige typer dekk. Områder der snøen er trolig vanligvis bære vinterdekk spesielt laget for å kjøre i snøen som er besatt for bedre fremkommelighet. Kjøretøyer som driver ofte over gjørmete eller skitt terreng kan se etter et dekk med en mer plasskrevende slitebanen. Se Resources for mer slitebanen informasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101056.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold