Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Riktig Tire Rotasjon

Rett og galt å rotere dekkene er ofte omstridt mellom dekk teknikere, bildeler beslutningstakere og dekkprodusenter. Imidlertid rotere dekkene på noen måte er mer viktig for å forhindre for tidlig slitasje enn er rotasjonen mønster anvendes. Siden det er forskjellige typer dekk, omsorg og oppmerksomhet skal brukes før rotere dekkene for å utføre prosedyren riktig. Ensrettede Dekk

Enveis dekkene peker spesielt mot fronten av kjøretøyet i naturlig rotasjon av dekkene når bilen kjører fremover på bilen. På grunn av dette, kan de ikke bli krysset i en riktig dekk rotasjon mønster og trenger å bli flyttet forfra og bakover langs den samme side av kjøretøyet. Disse dekkene har en pil som peker i retning av sin tiltenkte bevegelse på sideveggen viser en pil mot fronten av bilen.
Forhjulsdrift

Front -hjulstrekk biler gjelder momentet på drivverket på bilen, og deretter plass til 75% bremseevne for bilen. Fordi forhjulene på alle biler håndtere svinger ved å styre, kan kanten slitasje være mer fremtredende på foran enn bak. Siden forhjulsdrevne biler gjelder dreiemoment til forhjulene, vil de ha enda raskere enn en bakhjulsdrift kjøretøy.

Akseptabelt rotasjonsmønster for en ikke-ensrettet dekk på en forhjulsdrevet bil er å plassere venstre foran og høyre forhjul rett tilbake på bakakselen og deretter krysskravering venstre bakhjul og høyre bakhjul bort på forakselen.
p Hvis bilen har ensrettede dekk, du vil bare være i stand til å rotere dem forfra og bakover på samme side av kjøretøyet. Denne rotasjonen er også akseptabelt, og noen ganger fremmet av dekk teknikere for ikke-ensrettede dekk.

Og likevel, er en annen måte for roterende ikke-ensrettede dekk til krysskravering dekkene i en X mønster foran og bak. Denne metoden brukes for all-wheel-og firehjulsdrevne biler, men er fortsatt akseptabelt i mange rotasjon standarder.
Bakre hjul, fire hjul og All-Wheel Drive

Rear-wheel, fire hjul og all wheel drive biler likevel gi 75% bremseevne for bilen, men forhjulene er ikke under dreiemoment tvang som er forhjulsdrevne biler. Selv om du kan få litt mer liv ut av de fremre dekk på disse bilene enn forhjulsdrift, de har fortsatt å forholde seg til styringsgruppen krav som stilles til dem.

Felles rotasjonsmønster for disse typer kjøretøy kryss og tvers i det fremre venstre og høyre forhjul til bakakselen, mens bringe venstre bak og høyre bak rett frem.
Five Wheel Rotasjon

Fem rattutslag sysselsetter reservehjul blir lagt til i ligningen. Dette er en sjelden rotasjon prosedyre siden mange biler har midlertidige reservedeler dekk. Selv noen som fortsatt har full størrelse reservedeler eiere oppdage de er montert på stålfelger som ikke samsvarer med de aluminiumslegering hjul på bilen. En enda nyere dilemma er mindre størrelse full størrelse reservedeler. Du kan ha en lastebil som tar 17-tommers hjul og finne ut reservehjul i full størrelse er på en 16-tommers felg. Disse full størrelse dekkene er ment for midlertidig bruk, og er vanligvis montert på generisk stålfelger.

Integrere reservehjul i full størrelse i et fem rattutslag kan gjøres et par måter. En forward kryss brukes på front-wheel drive kjøretøyet faller passasjeren foran dekk som ny reserve, den gamle reserve ville flytte til passasjeren bak posisjon og deretter de to bakhjulene ville krysskravering fremover.

Den bakre kryss rotasjon for fire hjul, faller bak-hjulet og all-wheel drive førersiden forhjul som ny reserve. Den gamle fritiden beveger seg fortsatt til passasjeren bak posisjon og deretter passasjeren forhjul flytter til førersiden bak. Bakhjulene ville flytte rett frem til framakselen posisjon.
Når skal Roter og Tire Pressure

Dekkene bør rulleres hvert 6000 til 9000 miles. Du kan ha dette utføres på alle andre til oljeskift hvis du skifte olje regelmessig.

Lufttrykk er et annet viktig aspekt av dekk rotasjon, siden enkelte kjøretøy anbefaler en variasjon i lufttrykket fra forakselen til baksiden . Selv om dette er ikke alltid tilfelle, må lufttrykket kontrolleres i dekkene under alle rotasjon prosedyrer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101073.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold